En fin 67-rond under "moving day" tog Ludvig Åberg till en delad tolfteplats inför sista ronden av The Players Championship Foto: Getty Images

Tournytt

Åberg klättrade på Sawgrass – delad tolva efter 67-rond

Näst bäst i fältet från tee på TPC Sawgrass.

Text: Martin Strömberg • 2024-03-17 Uppdaterad 2024-03-17

Efter en tung 73-rond på fredagen fick Ludvig Åberg lite bättre utdelning på spelet under lördagen i The Players Championship. Han inledde visserligen med en bogey efter att ha slagit driven vänster och tvingats pitcha ut sig snett bakåt på fairway. Men en tvåputt för birdie på andra hålet följdes av ytterligare fyra birdies under de första nio hålen. Åberg räddade också par på åttonde hålet efter ett magiskt lobbslag från ruffen strax höger om green. Under de sista nio hålen blev det två birdies på par fem-hålen elva och sexton innan han avslutade med en bogey efter att ha missat green lång på avslutningshålet, och lämnat parputten kort i linjen. En 67-rond tog Åberg till nio under par och en delad tolfteplats, åtta slag bakom ledande amerikanen Xander Schauffele, som i sin tur är ett slag före tvåan, Wyndham Clark.

– Jag tycker att det var lite lättare idag än igår. Det var mindre vind men den svängde totalt mot vad vi räknat med så vi fick spela lite på känsla på slutet, summerade Åberg känslan efter ronden.

Det är fortsatt spelet från tee som fungerar bäst för Åberg som är näst bäst i hela startfältet efter tre ronder i den kategorin.

Med åtta slag upp till ledaren och många spelare mellan sig själv och Schauffele är det troligen en för tuff uppgift att nå hela vägen under söndagen. Men ännu en topp tio-placering finns inom räckhåll.

– Jag har inte funderat så mycket över det men det enda jag kan göra är att vara redo och göra så bra rond som jag kan.

Alexander Norén gick runt på 70 slag under lördagen efter ännu en rond av stabilt spel. Enda större missen kom på 17:e hålet då han missbedömde vinden och slog över green ner i vattnet. Det blev en dubbelbogey på hålet och ett fall ner till delad 35:e plats inför sista ronden på totalt fem under par.

Under söndagens avslutningsrond på TPC Sawgrass startar Norén först av svenskarna klockan 15.20 tillsammans med amerikanen Chan Kim. Åberg spelar tillsammans med sydafrikanen Christiaan Bezuidenhout och de inleder sin rond klockan 17.35.

TV-tider

Sänds i: Discovery+, Europsport 2, Kanal 9

DatumHuvudsändning D+, Kanal 9Huvudsändning E2Feeds D+
Söndag 17 mars17.4518.0012.30

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-03-17
TournyttAlexander NorénLudvig ÅbergPGA TourTournyttWyndham ClarkXander Schauffele
Scroll to Top