Äntligen lite positiva besked för Linn Grant. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Härlig start för Grant – tvåa i Singapore

Positivt formbesked efter senaste tidens trevande spel

Text: Olof Åsgård • 2024-02-29 Uppdaterad 2024-02-29

Linn Grant har inte fått spelet att stämma senaste tiden och var inte full av självförtroende när hon ställde sig på första tee i veckans LPGA-tävling HSBC Women’s World Championship i Singapore. 
– Jag har varit lite förbryllad över min bollträff den senaste veckan. I morse försökte jag verkligen ta mig tid på rangen och hitta något som kändes bra nog och som jag kunde spela med, säger Linn Grant till LPGA Tour. 

Nycklarna var ett slag i taget, hålla ett strikt fokus och att spela enkelt. Och det fungerade. Grant gick första ronden på Sentosa GC tre under par, 69 slag, och är delad tvåa, ett slag bakom ledande amerikanskan Sarah Schmelzel. 

24-åriga Linn Grant noterades för fyra birdies och en bogey och även om hon inte är helt nöjd med formen än så ser hon positivt på resten av veckan.
– Jag har gått tillbaka till några övningar som jag vet kan fungera. Jag tror att det från och med idag kommer att bli lite bättre. Ett steg i taget.

Grant gör sin fjärde tävling för året på LPGA och har som bäst slutat delad 23:a (LPGA Drive on Championship i januari). Hon är rankad 24:a i världen (bästa bland svenska spelare) och är 35:a på säsongsrankingen Race to CME Globe. 

Madelene Sagström, som slutade delad nia förra veckan i Thailand, har också startat lovande. Sagström är delad tia efter 71 slag, ett under par. För övriga svenskor gick det sämre – Anna Nordqvist (+2), Maja Stark (+5) och Linnea Ström (+8). 

HSBC Women’s World Championship

1. Sarah Schmelzer, -4
D2. Linn Grant, -3
D2. Lilia Vu, -3
D2. Esther Henseleit, -3

D10. Madelene Sagström, -1
D36. Anna Nordqvist, +2
D57. Maja Stark, +5
65. Linnea Ström, +8

LPGA Tour, tors–sön: HSBC Women’s World Championship

Sänds i: Viaplay
Svenska spelare: Linn Grant, Maja Stark, Linnea Ström, Anna Nordqvist, Madelene Sagström

DatumHuvudsändning
Fredag 1 mars03.30
Lördag 2 mars03.30
Söndag 3 mars03.30

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-02-29
TournyttLinn GrantLPGA TourTournytt
Scroll to Top