LIV Golf League-spelaren Talor Gooch slutade delad 34:a i The Masters förra året. I år kommer han inte vara med. Foto: Getty Images

Gooch efter Masters-dissen: ”Det är inte förvånande”

Amerikanen vann LIV förra året men fick ingen inbjudan till The Masters.

Text: Olof Åsgård • 2024-02-28 Uppdaterad 2024-02-28

Förra veckan fick Thorbjørn Olesen, Ryo Hisatsune och Joaquin Niemann varsin inbjudan till The Masters i april. Ingen av spelarna uppfyller de ordinarie kvalificeringskraven men har beretts plats i fältet av arrangören Augusta National Club.

Niemann spelar på LIV Golf League och har vunnit en tävling i år. Men Augusta National nämnde inget om var Niemann tävlar till vardags och valde istället att lyfta fram att chilenaren spelat tre gånger på DP World Tour – där det blev en seger och samt placeringar bland de fem främsta i samtliga.

Niemanns kollega Talor Gooch, som vann den individuella totalen på LIV Golf Leauge förra året, fick ingen inbjudan och den 32-åriga amerikanen är inte förvånad.

– Majortävlingarna har visat att de inte tänker acceptera LIV. Jaco (Niemann) spelade utanför LIV och gjorde det riktigt bra och de belönade honom för det. Förhoppningsvis kommer det en dag då majortävlingarna bestämmer sig för att belöna bra spel på LIV, säger Gooch till Golf Digest Australien. 

Amerikanen hakar även på LIV-supporters nya slagord om att majortävlingar utan de bästa från LIV kommer ha en asterisk i historieböckerna där det framgår i marginalen att världens bästa spelare inte deltog. 

– Om Rory McIlroy vinner sin career grand slam (seger i alla majortävlingar) utan de bästa spelarna i världen i fältet så kommer det vara en asterisk, det bara är så. Jag tror att alla vinner när majors hittar ett sätt att få de bästa i världen på plats, säger Gooch.

Gooch har som bäst varit rankad 31:a i världen. Nu befinner han sig på 449:e plats. 

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-02-28
TournyttLIV Golf LeagueTalor GoochThe MastersTournytt
Rulla till toppen