Anthony Kim har fått ett wildcard för hela LIV-säsongen. Foto: LIV Golf

LIV Golf

Anthony Kim gör comeback: ”Bevisa för mig själv att jag kan vinna igen”

Amerikanen spelar veckans LIV Golf Jeddah, hans första stora tävling sedan 2012.

Text: Olof Åsgård • 2024-02-28 Uppdaterad 2024-02-28

Nu är det klart – omtalade Anthony Kim, 38, gör comeback och peggar upp i LIV Golf Jeddah på fredag. Det blir amerikanens första tävling sedan 2012 då han blev skadad och därefter valde att i stort sett försvinna helt från radarn.

LÄS MER: Fem saker du bör veta om Anthony Kim

LIV Golf League har gett Anthony Kim ett wildcard för resten av säsongen 2024. Han kommer inte tillhöra något av de 13 lagen och bara tävla individuellt. 
– Efter att ha lämnat spelet för flera år sedan på grund av skada, är jag glad över att officiellt meddela att jag återvänder till den professionella golfvärlden. Det har dröjt länge och jag är väldigt tacksam för alla toppar, dalar och lärdomar från den första delen av min karriär. Jag vill tävla med de bästa spelarna i världen, och jag är ute på ett uppdrag att bevisa för mig själv att jag kan vinna igen. Nästa steg på den resan börjar nu, och jag är glad att ge allt jag har den här säsongen på LIV Golf League, säger Kim i ett uttalande. 

LIV-chefen Greg Norman är nöjd med sin senaste värvning.
– LIV Golf lanserades för att skapa nya möjligheter för spelare och fans som driver denna sport framåt på spännande sätt, och när jag tänker på Anthony Kim kan jag inte föreställa mig en mer perfekt passform för det vi försöker göra. Hans talang är obestridlig, och vi är glada över att välkomna honom tillbaka till professionell golf. Det är uppenbart att han har elden att vinna igen och visa varför han var en av de mest övertygande spelarna i världen, och vi kommer att stödja honom i det uppdraget när han arbetar för att vinna sig tillbaka till toppen av spelet, säger Greg Norman. 

Anthony Kim blir en av två wildcard-spelare. Hudson Swafford är den andra och de har chansen att spela till sig en lagplats under 2024.
Den här säsongen är det 54 spelare i fältet vid varje LIV-tävling, mot föregående säsongers 48. 

LIV Golf Jeddah spelas fredag till söndag. Henrik Stenson är ende svensk i startfältet och du ser tävlingen direkt i appen LIVGOLF+ eller på Youtube med start fredag klockan 09.15.

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-02-28
TournyttAnthony KimLIV Golf LeagueTournytt
Scroll to Top