Jake Knapp höll undan och vann Mexico Open i sin femte start som medlem på PGA Tour Foto: Getty Images

Tournytt

“Dörrvakten” höll undan i Mexiko – Norlander föll tillbaka

Tredje rookiesegern redan under 2024 på PGA Tour.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-26 Uppdaterad 2024-02-26

Sista ronden av Mexico Open at Vidanta utvecklades till en duell mellan finländaren Sami Välimäki och Jake Knapp, 29-åringen som ledde med fyra slag inför avslutningen. Knapp, som tidigare arbetat som dörrvakt för att finansiera sin golf, tappade slag direkt på ettan och trean och efter en eagle på det sjunde hålet hade Välimäki hämtat in hela försprånget.

Resten av slutronden blev jämn men inför sista hålet hade Knapp lyckats skaffa sig en tvåslagsledning, och när finländaren tvingades droppa ospelbar efter att utslaget lagt sig intill en out-pinne så var saken klar. Knapp kunde säkert tvåputta för par och seger i sin blott femte start som medlem på PGA Tour. Knapps seger var den tredje hittills av en rookie under årets säsong, lika många som under hela förra säsongen. Knapp blev genom segern klar för Masters i april och för de fem signaturtävlingar som finns kvar att spela under säsongen. Han har dessutom vinnarkategori under de närmaste två säsongerna.

Henrik Norlander låg delad trea inför sista ronden men svensken kunde inte blanda sig i tätstriden under söndagen. Efter att ha vänt på par kom en dubbelbogey efter vattenbesök på det elfte hålet och till slut blev det 72 slag (+1) sista ronden och en delad 13:e plats på elva under par, åtta slag bakom segrande Knapp. Norlander tog sig genom resultatet in på 107:e plats på FedEx Cup-listan. Ludvig Åberg är bästa svensk på en 15:e plats på rankingen.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-26
TournyttHenrik NorlanderJake KNappPGA TourSami VälimäkiTournytt
Scroll to Top