Madelene Sagström är ensam tvåa efter tre ronder av Honda LPGA Thailand Foto: Getty Images

Tournytt

Ny eagle på sluthålet – Sagström tvåa inför sista ronden

Jagar sin andra seger på LPGA Tour.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-24 Uppdaterad 2024-02-24

Under första ronden av veckans Honda LPGA Thailand avslutade Madelene Sagström med en eagle efter ett makalöst andraslag upp till sista green. Under tredje ronden upprepade Sagström bedriften och lördagens eagle tog henne upp till ensam andraplats, tre slag bakom ledande hemmastjärnan Patty Tavatanakit. Sagström gick tredje ronden på 69 slag (-3) och är 13 under par totalt efter 54 spelade hål. Efter ronden berättade Sagström för LPGA att det var en kamp under dagen och att tålamodet och kämpandet gav utdelning.

– Jag började bra med birdies på ettan och tvåan men sedan blev det lite jobbigare. Jag slog inte mina drives särskilt bra och gav mig inte många chanser från fairway så jag försökte bara kämpa på. Jag gjorde en bra parräddning på hål 17 och sedan eaglen på 18 var en skön bonus. Den här dagen visade att jag kan få saker med mig om jag inte blir frustrerad och att det lönar sig att kämpa.

Ledande Patty Tavatanakit gick runt på 66 slag (-6) efter att ha varit sex under redan efter sju spelade hål tredje ronden. Nu leder hon med tre slag inför sista ronden och Sagström var imponerad av thailändskans spel.

– Hon spelar verkligen jättebra. Hon slår bollen fint och puttar ännu bättre. Ändå lämnade hon ett par puttar kort idag. Jag trivs bättre om mina medspelare spelar bra och man vet att det verkligen krävs att man själv spelar på topp för att kunna vinna, det gäller bara att hitta mitt eget spel och att slå drivern bättre. Det går inte att vara bland träden här för då blir det svårt att göra birdies.

Madelene Sagström har en seger hittills på LPGA Tour, Gainbridge LPGA at Boca Rio från 2020.

Näst bästa svenska efter tre roonder är Maja Stark som stod för en jättefin 66-rond (-6). Stark är delad 27:a på sju under par, nio slag bakom Tavatanakit. Linnea Ström (-4) är på delad 46:e plats, Linn Grant (-1) är delad 63:a medan Anna Nordqvist (par) är delad 66:a inför sista ronden.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-24
TournyttAnna NordqvistHonda LPGA ThailandLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkPatty TavatanakitTournytt
Scroll to Top