Madelene Sagström kämpar på bra i thailändska värmen. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Delar ledningen i Thailand – Sagströms fina spel håller i sig 

Madelene Sagström övertygar i värmen och delar ledningen inför helgen.

Text: Olof Åsgård • 2024-02-23 Uppdaterad 2024-02-23

67 slag i torsdags och 67 slag på fredagen. Madelene Sagström visar form i Honda LPGA Thailand och delar nu ledningen på 10 under par i halvtid.
Svenskan rivstartade andra ronden med en birdie på ettan. Efter en bogey på tredje hålet kom sedan spelet igång på allvar och 31-åriga Sagström gjorde birdie på fyra av de sex sista hålen under första nio. Dagens sjätte birdie räknades hem på tian, som följdes av åtta raka par på vägen in. 
Sagström delar ledningen med Patty Tavatanakit och Sei Young Kim.

Det var många i toppen som hade det tungt sista nio hålen. Efter ronden var svenskan trött av värmen och nöjd över att hon inte tappade några slag på slutet.
– Jag tror att jag blev riktigt trött. Jag försökte bara hänga i så bra som möjligt. Det var inte nödvändigtvis svårare på sista nio, det fanns några knepiga pinnar, men värmen borde ha påverkat oss alla. Jag kände att, okej, fokusera nu. Du är på väg att falla samman om du inte gör något bra. Jag är glad att jag höll ihop det till slut. Självklart skulle jag ha velat ha ytterligare två birdies sista nio, men jag började så stabilt så jag kan inte klaga, sa Sagström till LPGA Tour efter ronden.

Veckans tävling är Sagströms andra för året, hon slutade delad 42:a i LPGA Drive On Championship i januari. Hon är rankad 65 i världen och 59 på säsongsrankingen Race to CME Globe och har vunnit en gång på LPGA Tour – Gainbridge LPGA at Boca Rio 2020. 

Övriga svenskor i tävlingen ligger en bit ner på ledartavlan. Linnea Ström är delad 30:e, totalt fyra under par.
Anna Nordqvist spelade upp sig andra ronden. 36-åringen gick fyra under par och är delad 51:a på totalt två under par. Linn Grant gick andra ronden på par och är precis som Nordqvist två under totalt. Maja Stark är delad 58:a, totalt ett under par.

Det är ingen kvalgräns i Honda LPGA Thailand och endast 72 spelare i fältet, 71 efter att amerikanskan Cheyenne Knight drog sig ur efter första ronden.

Honda LPGA Thailand

D1. Madelene Sagström, -10
D30. Linnea Ström, -4
D51. Anna Nordqvist, -2
D51. Linn Grant, -2
D58. Maja Stark, -1

LPGA Tour, tors–sön: Honda LPGA Thailand

Sänds i: Viaplay
Svenska spelare: Linn Grant, Maja Stark, Linnea Ström, Anna Nordqvist, Madelene Sagström

DatumHuvudsändning
Lördag 24 februari04.30
Söndag 25 februari04.30

Text: Olof Åsgård • 2024-02-23
TournyttLPGA TourMadelene SagströmTournytt
Scroll to Top