Mikael Lindberg vann Cape Town Open efter två särspelshål Foto: Getty Images

Lindberg vann efter särspel i Kapstaden

Rullade i långputt för karriärens andra CT-seger.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-11 Uppdaterad 2024-02-11

Mikael Lindberg tog en efterlängtad seger när han spelade hem Cape Town Open efter två håls särspel under söndagen. Lindberg fick annars en tuff start med en bogey redan på tredje hålet, samtidigt som konkurrenten, hemmaspelaren, Ryan van Velzen fick en kanonstart med två birdies och en eagle på de fem första hålen. Lindberg var i det skedet redan fyra slag från ledning men det skulle komma bättre tider för den 31-årige stockholmaren. Han radade upp birdies på hål 6, 7, 9, 11, 12, 16 och 17. Inför sista hålet hade han ett slags ledning men då kom dagens andra bogey efter en treputt, och särspel mellan Lindberg och van Velzen var ett faktum. Väl där delade man på par första vändan på Royal Cape Golf Clubs avslutningshål men andra vändan lyckades Lindberg rulla i segerbirdien från distans.

– Det var en berg- och dalbanedag men en mycket bra dag. Jag hade så många tankar i huvudet när jag var på väg upp mot sista green och förstaputten var förmodligen den sämsta putten jag slog under hela veckan. I särspelet satt treputten naturligtvis kvar i huvudet men att då få sätta en lång putt för seger var fantastiskt, sa Lindberg efter segern.

Segern var Lindbergs andra på Challenge Tour, han vann sin första titel vid Indoor Golf Group Challenge 2022 på Allerums GK utanför Helsingborg. Att få ta en seger i andra deltävlingen av årets Road to Mallorca är naturligtvis en riktig smakstart på vägen tillbaks till DP World Tour. Segerne tog Lindberg upp till andraplatsen på CT:s Order of Merit.

– Det känns jättebra att spela så här bra så här tidigt på säsongen. Det är en stor seger för mig.

Andra svensken som klarade kvalgränsen, Anton Karlsson, slutade på delad 61:a plats efter 74 slag sista dagen.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-11
Tournytt
Rulla till toppen