Mikael Lindberg jagar sin andra CT-seger och leder med ett slag inför sista ronden i Kapstaden Foto: Getty Images

65-rond tog Lindberg till toppen i Kapstaden

Utnyttjade fina vindförhållanden tidigt under tredje ronden.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-10 Uppdaterad 2024-02-10

Inför tredje ronden av Cape Town Open på Challenge Tour låg Mikael Lindberg på en delad 38:e plats. Men med 65 slag (-7) via två eagles, fyra birdies och bara en bogey tog han sig hela vägen upp i ensam ledning inför söndagens avslutningsrond. Lindberg tog till vara på de fina förhållandena tidigt under dagen, vinden tilltog ju längre dagen led, och han var nöjd efter ronden.

– Jag såg prognosen igår kväll och kände om jag kunde sätta en bra score att jag hade möjligheten att plocka många placeringar. Vinden kom mot slutet av ronden men då hade jag bara medvindshål kvar så det gjorde ingenting, sa Lindberg efter ronden.

Lindberg är elva under par totalt och slaget bakom sig har han hela sju spelare på tio under par. På nio under par finns ytterligare sju spelare och det är helt vidöppet inför söndagens sista rond.

– Jag tror aldrig jag sett en jämnare ledartavla och ett tag idag var det 17 spelare som delade ledningen. Alltin pekar mot en spännande avslutning och det ska bli riktigt roligt, det känns som att det var ett tag sedan jag spelade bra och jag hoppas att jag kan fortsätta även i morgon, sa Lindberg.

Lindberg har en seger på CT sedan tidigare i Indoor Golf Group Challenge på Allerum 2022.

Anton Karlsson (-4) är delad 47:a inför sista ronden.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-10
TournyttAnton KarlssonCape Town OpenChallenge TourMikael LindbergTournytt
Rulla till toppen