Tyske Bernhard Langer slet av sin hälsena under ett träningspass och nu riskerar 66-åringen att missa sin avskedsföreställning på Augusta National i april Foto: Getty Images

TourTempen

Legendaren går en kamp mot klockan

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-05 Uppdaterad 2024-02-05

Glödhet:

Wyndham Clark. Vi får väl ha överseende med att Clark snuvade svenske Ludvig Åberg på segern i AT&T Pebble Beach Pro-Am, att gå klassiska Pebble Beach Golf Links på 60 slag i luriga förhållanden är glödhett. Amerikanen hade lite flyt då han på 16:e hålet fick fri dropp för grävande djur men oavsett så är det en riktig drömrond och nästan lite synd att han inte kunde knipa ett slag till när han ändå var så nära.

Ludvig Åberg. Efter ett par trevande insatser i början av den nya säsongen har Åberg växlat upp ordentligt. Med facit i hand så kunde det naturligtvis lika gärna ha blivit särspel eller seger i veckans AT&T Pebble Beach Pro-Am men en andraplats och en delad niondeplats veckan före på Torrey Pines är starka papper. Åberg lyfter preliminärt till elfteplatsen i världen vilket självfallet är personbästa på OWGR.

Het:

Dylan Frittelli. Sydafrikanen har tidigare vunnit på både DP World Tour och PGA Tour, men det var fyra respektive tio år sedan. Under söndagen snuvade han Jesper Svensson på segern efter tre snygga birdies på sista nio hålen i Bahrain. Starkt och stort grattis till Frittelli, som var nära att lägga klubborna på hyllan under förra säsongen.

Matthieu Pavon. Den 31-årige fransmannen vann på Torrey Pines och slutade nu trea på Pebble Beach den här veckan. Han har gått från sin naturliga draw och tränat in en fade under de senaste åren och den förändringen, naturligtvis i kombination med annat, har verkligen gett resultat.

Joaquin Niemann. Blev den andra spelaren att gå under 60 slag i LIV Golf då han noterade 59 slag (-12) direkt i årets premiär i Mexiko. Banorna sätts visserligen upp lite annorlunda på LIV Golf men prestationen består. Niemann kunde inte bibehålla samma nivå som under drömronden men vann till slut tävlingen efter fyra särspelshål mot Sergio Garcia.

ANNONS

Varm: 

Jesper Svensson. Gjorde det mesta rätt under Bahrain Championship men fick ändå nöja sig med en delad andraplats bakom sydafrikanen Dylan Frittelli. Att redan efter sex tävlingar som rookie noterat två andraplatser är dock smått sensationellt och över alla förväntan. Vilken utvecklingspotential det finns i den 27-årige svensken som ser extremt bekväm ut i pressade situationer.

ANNONS

Sebastian Söderberg. Det känns som att namnet Söderberg syns på ledartavlan så fort han är med i en tävling. Göteborgaren har tre topp tio-placeringar på sina fem senaste starter och ofta känns det som att det hela tiden finns en växel till som inte riktigt lagts i än. 2024 känns extremt spännande för Söderberg.

Sval:

Vädret i norra Kalifornien. Visst känns det lite snöpligt att bli snuvade på en slutrond i lite ruggigt väder på Pebble Beach? En duell mellan Wyndham Clark och Ludvig Åberg hade verkligen inte gjort ont men nu ställde hårda vindar och massor av regn till det och tvingade arrangörerna att korta av tävlingen till 54 hål.

Iskall:

Bernhard Langer. Den tyske ikonen skulle ha spelat sitt allra sista The Masters på Augusta i april. Nu tvingas segraren på Augusta 1985 och 1993 gå en kamp mot klockan för att hinna bli frisk efter att ha dragit av hälsenan veckan som gick under ett träningspass. Läkningen och rehab av en svår skada går ju inte alltid enligt planen när man är 66 år, men kan någon lyckas med detta är det väl just Langer.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-05
TournyttBernhard LangerDylan FrittelliJesper SvenssonJoaquin NiemannLudvig ÅbergMatthieu PavonSebastian SöderbergTournyttTourTempenWyndham Clark
Scroll to Top