Jesper Svensson tog sin andra andraplats för säsongen i Bahrain Championship Foto: Getty Images

Tournytt

Svensson delad tvåa i Bahrain

Besök i waste arean blev ödesdigert sista dagen.

Text: Svensk Golf • 2024-02-04 Uppdaterad 2024-02-04

Jesper Svensson gick ut som trea sista dagen av Bahrain Championship, tre slag bakom ledande sydafrikanen Dylan Frittelli, men redan efter sju hål var Svensson ikapp.

Han gjorde birdie på stentuffa andra hålet och ännu en på fyran. Samtidigt tappade Frittelli slag på det sjunde hålet.

När den svenske rookien gjorde ny birdie på nionde hålet och par på tionde var han plötsligt i ensam ledning. En miss med utslaget på det 14:e hålet blev med facit i hand ödesdigert och avgörande. Svensson hamnade i svårt uppförsläge i waste arean och andraslaget la sig svårt i fairwaybunkern. Därifrån slog han sig till ett om möjligt ännu lurigare läge i kanten av greenbunkern och i slutänden tvingades han rädda en bogey. Samtidigt gjorde Frittelli birdie. Sydafrikanen rullade i ytterligare två birdies de kommande tre hålen och Svensson kunde inte svara.

Det blev till slut 70 slag (-2) sista ronden för den 27-åriga svensken och en delad andraplats tillsammans med Zander Lombard. Det var Svenssons andra andraplats under årets säsong, den första kom i South African Open i december 2023. Svensson slutade elva under par och två slag bakom Frittelli och han klättrade till en elfteplats på Race to Dubai

Sebastian Söderberg gjorde återigen en stark insats. Söderberg var ett slag från ledningen med några hål kvar att spela men en dubbelbogey på det 17:e hålet förstörde alla segerchanser. Söderberg avslutade också han med 70 slag och slutade på delad sjätteplats, fem slag bakom Frittelli.

Adam Blommé (+1) slutade på delad 54:e plats och Jens Dantorp (+3) på delad 62:a.

Läs också:


Text: Svensk Golf • 2024-02-04
TournyttAdam BlomméBahrain ChampionshipDP World TourDylan FrittelliJens DantorpJesper SvenssonSebastian SöderbergTournyttZander Lombard
Scroll to Top