Jesper Svensson är ensam trea, tre slag från ledningen, inför sista ronden av Bahrain Championship Foto: Getty Images

Svensson trea inför slutronden i Bahrain

Greenerna gäckade svensken tredje ronden.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-03 Uppdaterad 2024-02-03

Något lugnare vindförhållanden jämfört med dag två, men fortfarande tufft och svårspelat. Så kan tredje ronden av Bahrain Championship på Royal GC summeras. Efter den fina 65-ronden på fredagen fick Jesper Svensson inte alls samma utdelning under lördagen. Det blev en 72-rond till slut och Svensson har fortfarande en fin position som ensam trea inför söndagens slutrond.

– Det var liknande förhållanden idag, möjligen lite mindre vind, men puttarna ville inte ramla i idag. Jag hade svårt att hitta rätt hastighet på greenerna hela dagen och gav mig själv många luriga puttar för par. Men det var kul och en seger i morgon skulle vara fantastiskt, det är ju målsättningen och vad jag ska försöka lyckas med, sa Svensson efter sin rond.

Svenson gör sin första säsong på DP World Tour och har hittills som bäst en delad andraplats i South African Open i december förra året.

Han är med sina nio under par tre slag bakom ledande sydafrikanen Dylan Frittelli och ett slag bakom tvåan, Ockie Strydom, också han från Sydafrika. Hela sju spelare delar fjärdeplatsen, två slag bakom Svensson.

Sebastian Söderberg kom tillbaks bra under dagen efter en riktig mardrömsstart med dubbelbogey på hål ett efter att ha missat driven höger och sedan en bogey på hål tre, ett mycket potentiellt birdiehål. Men från och med hål fyra och in gjorde Söderberg fyra birdies och resten par för 71 slag och en delad elfteplats inför sista ronden, sex slag bakom ledande Frittelli.

Adam Blommé är på delad 62:a plats på ett över par medan Jens Dantorp delar 64:e plats på två över par.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-03
TournyttAdam BlomméBahrain ChampionshipDP World TourDylan FrittelliJens DantorpJesper SvenssonOckie StrydomSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen