Ludvig Åberg trivdes bra på greenerna på Pebble Beach och delar ledningen efter två ronder av AT&T Pebble Beach Pro-Am Foto: Getty Images

Åberg leder efter 65-rond på Pebble Beach

Går i ledarboll med världsettan under lördagen.

Text: Martin Strömberg • 2024-02-03 Uppdaterad 2024-02-03

Ludvig Åberg inledde andra ronden av årets AT&T Pebble Beach Pro-Am med att rulla i tre puttar från över tio meter på de fyra första hålen på Pebble Beachs svårlästa greener. Han gjorde birdie på ettan, eagle på tvåan och ännu en birdie på det fjärde hålet. Efter ännu en birdie på det klassiska korta sjunde hålet vände svensken fem under par. Sista nio hålen är generellt sett betraktade som något tuffare än de första nio men Åberg höll i spelet fint och noterade ytterligare två birdies, på hål elva och fjorton, för en rond på 65 slag (-7). Åberg är totalt elva under par och delar ledningen efter 36 hål med belgaren Thomas Detry och den amerikanska världsettan, Scottie Scheffler.

– Pebble Beach är ju en av de mest klassiska banorna i världen och det skadar ju inte att spela bra här, sa en nöjd Åberg efter sin rond.

Det är visserligen första gången som Åberg spelar just den här tävlingen men han har spelat Pebble Beach tidigare tillsammans med sitt Texas Tech under collegetiden.

– Det var faktiskt den första collegetävlingen jag spelade så det är ganska coolt att vara tillbaks, berättade Åberg efter ronden.

Svensken var bäst i hela fältet på greenerna under andra ronden och tjänade drygt 3,35 slag mot övriga när det gäller puttningen. Han behövde bara 28 puttar och träffade 16 greener under ronden. Men det finns fortfarande delar av spelet som kan bli bättre.

– Som tävlingsmänniska vill man alltid förbättra sig och det var en del tuffa pinnar långt bak på greenerna idag, man får vara lite försiktig så att man inte sätter för mycket spinn på de slagen. Men totalt sett är jag nöjd med hur jag slår bollen just nu och att få i några långa puttar är ju också en bonus.

Alexander Norén spelade sin andrarond på Spyglass Hill och gjorde det bra. Norén gick runt på 68 slag och avancerade 16 placeringar till en delad 23:e plats på fem under par totalt. Under de avslutande två ronderna spelar alla på Pebble Beach.

AT&T Pebble Beach Pro-Am är en av PGA-tourens åtta ”signaturtävlingar” med extra mycket pengar i prispotten. .Vinnaren på söndag får ta emot cirka 38 miljoner kronor.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-02-03
TournyttAlexander NorénAT&T Pebble Beach Pro AmLudvig ÅbergPGA TourScottie SchefflerThomas DetryTournytt
Rulla till toppen