Jon Rahm och Tyrrell Hatton under Ryder Cup förra året. Foto: Getty Images

Hatton klar för LIV Golf – blir lagkamrat med Rahm

Ryder Cup-kamraterna återförenas i nya laget Legion XIII.

Text: Olof Åsgård • 2024-01-30 Uppdaterad 2024-01-30

På tisdagskvällen blev det klart att Tyrrell Hatton går till LIV Golf och kommer bli lagkamrat med Jon Rahm i nya Legion XIII. Även amerikanske amatören Caleb Surratt (som nu blir proffs) och Kieran Vincent från Zimbabwe tar plats i Rahms lag.
– Vi har kommit långt på kort tid och är oerhört stolta över teamet och varumärket vi bygger. När vi utvecklade lagets varumärke blev det tydligt att jag ville spela tillsammans med en grupp killar som passade perfekt med vad laget står för. Tyrrell är en tuff tävlingsmänniska, beprövad mästare, och naturligtvis min Ryder Cup-lagkamrat. Caleb är en av nästa generationens stjärnor i spelet. Och Kieran är en stabil bollbegåvning som förtjänade sin uppflyttning till LIV och höjer sitt spel varje dag, säger Jon Rahm i ett uttalande.

Tyrrell Hatton, 32, var samtidigt som beskedet kom från LIV Golf, listad som deltagare i veckans PGA Tour-tävling AT&T Pebble Beach Pro-Am, men förväntas försvinna från startlistan inom kort. Under ett par dagar hade flera medier rapporterat om att Hatton var klar för LIV Golf och skulle spela säsongspremiären i Mexiko som börjar på fredag.
Enligt obekräftade uppgiftet i The Telegraph får engelsmannen drygt 650 miljoner kronor för att gå till LIV.

Tyrrell Hatton är rankad 16:e i världen och har vunnit en titel på PGA Tour (Arnold Palmer Invitational) och sex DP World Tour-titlar. 
– Jag är verkligen exalterad inför nästa kapitel, att bonda med Jon Rahm och Legion XIII, och att komma igång den här veckan i Mexiko, säger Hatton i ett uttalande. 

Det nya laget – Legion XIII – med Rahm som lagkapten – utökar ligan till 13 lag. Nu när Rahms lag och spelkamrater är klara återstår att fylla några luckor i andra lag.  
I förra veckan kom (i nuläget obekräftade) uppgifter om att polske stjärnan Adrian Meronk redan skrivit på för LIV Golf och kommer ta plats i Martin Kaymers lag Cleeks GC. 
Viktor Hovland har också omgärdats av LIV-rykten men har meddelat Norges Golfförbunds kommunikationschef, Tom Rosenvinge, att uppgifterna ”Stemmer ikke”. 

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-01-30
TournyttJon RahmLIV GOlfTournyttTyrrell Hatton
Rulla till toppen