Jay Monahan, PGA Tour-kommissionär. Foto: Getty Images

TourTempen: Kommer de hitta en lösning som alla uppskattar?

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-29 Uppdaterad 2024-01-29

Glödhet:

Nelly Korda. Avslutar man en tävling med eagle-birdie för att ta sig in i ett särspel som man sedan vinner, så kan man känna sig ganska nöjd med veckan. Korda tackade sin caddie Jason McDede för segern efter ett välbehövligt peptalk med tre hål kvar att spela. En kul start på LPGA-året som ger mersmak inför nästa tävling, som dock dröjer till en bra bit in i februari.

Thorbjørn Olesen. Gjorde 28 birdies och en eagle på väg mot segern i Ras al Khaimah och den nu 34-årige dansken har inlett DP World Tour-säsongen strålande. Efter turbulens med rättegång och skadebekymmer kanske en frisk Olesen äääääääntligen kan fokusera på golfen fullt ut.

Het:

Shane Lowry. Irländaren slutade på en delad 25:e plats i veckans Farmers Insurance Open men lyckades under sista ronden med konststycket att göra albatross på Torrey Pines sjätte hål. Det var Lowrys första albatross på PGA Tour och den första på Torrey Pines sedan 2016 då Jason Gore lyckades hitta rätt på banans avslutningshål.

Matthieu Pavon. Den 31-årige fransmannen har kämpat på länge utan några stora rubriker men den senaste tiden har det verkligen släppt. Han tog sin första seger i Acciona Open de España på DP World Tour i oktober, slutade på 15:e plats på Race to Dubai, tog en plats på PGA Tour och under söndagen tog han sin första seger där efter en imponerande birdie från tjockruffen på sista hålet på Torrey Pines.

Lydia Ko. Nyazeeländskan vann förra veckan och var sedan snubblande nära att ta sin andra raka seger då hon föll i särspel i LPGA Drive On Championship mot Nelly Korda. Ko är bara en futtig poäng från att nå de 27 poäng som krävs för att väljas in i LPGA Hall of Fame. Som sagt. LPGA-året 2024 har startat lovande.

Varm: 

Tvillingarna Højgaard. Nicolai slutade tvåa i Farmers Insurance Open på Torrey PInes och samtidigt slutade tvillingbrorsan Rasmus tvåa på DP World Tour i Ras al Khaimah. Lita på att de nu 22-åriga tvillingarna kommer att dyka upp på fler ledartavlor under 2024.

ANNONS

Sebastian Söderberg. Är 36 under par i sina fyra senaste tävlingar och slutade delad nia efter en fin avslutande 67-rond i Ras al KHaimah. Det känns som att Söderberg är på väg att ta nästa steg i utvecklingskurvan under 2024. Vi följer med spänd förväntan.

Sval:

Överenskommelsen LIV/PGA TOUR/DP WORLD TOUR. Tiden går och ingenting händer. Ungefär så känns det när det gäller uppgörelsen eller samarbetet som på något vis ska förhandlas fram mellan de tre herrtourerna. LIV Golf fortsätter att bearbeta spelare och försöker enligt uppgifter fortfarande att rekrytera stora namn till årets upplaga som inleds i Mexiko veckan som kommer. Adrian Meronk sägs redan vara klar och både Tyrrell Hatton och Viktor Hovland har nämnts i sammanhanget. Det känns svårjobbat för PGA Tour-chefen Jay Monahan och övriga inblandade. Utifrån sett känns det i nuläget omöjligt att hitta en lösning som alla parter kommer att uppskatta.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-01-29
TournyttLIV GOlfLydia KoMatthieu PavonNelly KordaPGA TourSebastian SöderbergShane LowryThorbjörn OlesenTourTempenViktor Hovland
Rulla till toppen