Ludvig Åberg gjorde en fin tävling på Torrey Pines och slutade delad nia Foto: Getty Images

Åberg delad nia på Torrey Pines

Pavon tog första franska segern på PGA Tour någonsin.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-28 Uppdaterad 2024-01-28

Det var lördagsavslutning i veckans Farmers Insurance Open på PGA Tour och det var riktigt behagliga förhållanden över Torrey Pines. Efter en tajt uppgörelse i sista bollen gick segern till slut till fransmannen Matthieu Pavon, som därmed tog sin första titel på PGA Tour och den första franska segern någonsin. Pavon rullade i en tvåmetersputt för birdie och seger på sista hålet, ett slag före danske Ryder Cup-spelaren Nicolai Højgaard. Farners Insurance var Pavons blott elfte start på PGA Tour och 31-åriga Pavon har en seger på DP World Tour sedan tidigare från Spanien förra säsongen.

– Jag saknar ord och kan inte tro att det är sant, sa en överlycklig Pavon efter segern.

För svensk del slutade Ludvig Åberg på en delad niondeplats efter 70 slag sista ronden. Åberg var hela ronden tre, fyra slag bakom täten och han avslutade snyggt med att rädda par efter ett vattenbesök på sista hålet. Totalt under hela tävlingen var det spelet från tee och in mot green som fungerade bäst och Åberg tjänade över 4,7 slag mot fältet i kategorin Approach to Green. Åberg avancerade ocksåNästa från 74:e till 41:a plats i FedEx Cup i och med placeringen. Vincent Norrman var på delad 18:e plats inför sista ronden men en avslutande 77-rond innebar ett fall i resultatlistan till delad 56:e plats. Norrman är 127:a på FedEx Cup-listan. Tredje svensken Alexander Björk kom tillbaks bra efter tredje rondens 80 slag, avslutade med en 71-rond och en slutlig delad 70:e plats. Björk är 59:a i FedEx Cup.

Nästa vecka spelas AT&T Pebble Beach Pro-Am med två svenskar i startfältet, Alexander Norén och Ludvig Åberg. Även världsettan Scottie Scheffler och tvåan Rory McIlroy spelar på Pebble Beach liksom norske världsfyran Viktor Hovland.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-01-28
TournyttAlexander BjörkFarmers Insurance OpenLudvig ÅbergMatthieu PavonNicolai HøjgaardPGA TourTorrey PinesTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen