Thorbjörn Olesen leder efter tre av fyra ronder av Ras al Khaimah Championship, fyra slag före landsmannen Rasmus Højgaard Foto: Getty Images

Dubbelt danskt i Ras al Khaimah

Söderberg bästa svensk på delad 18:e plats.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-27 Uppdaterad 2024-01-27

Det är danskt på både första och andra plats efter tre ronder av Ras al Khaimah Championship. Thorbjörn Olesen har gått rond två och tre på 62-63 och är med sina 22 under par fyra slag före landsmannen Rasmus Højgaard på andra plats. Olesen jagar sin åttonde seger, den senaste kom i Thailand i februari förra året, och han ser fram mot en tuff avslutningsdag trots sin fyraslagsledning.

– Det är aldrig enkelt att vinna och jag vet vilken potential Rasmus har så det kan gå fort. Jag ska bara fortsätta att spela mitt eget spel och det kändes som att dagens rond var min bästa hittills under veckan. Jag träffade många fairways och kunde attackera nästan överallt, sa Olesen efter sin rond.

För Rasmus Höjgaard blev det 68 slag under lördagen och han lyckades rädda par trots trubbel på de båda sluthålen, något som han lyfte fram efteråt.

– Jag spelade inte avslutningshålen som jag ville men det var ändå nyckelputtar jag satte och nu känns det som att jag fortfarande har chansen. Jag får försöka ta mig ikapp Thorbjörn i morgon och det ska bli kul att gå ut och ge honom en match.

För svensk del är Sebastian Söderberg bäst på elva under par och en delad 18:e plats, elva slag bakom Olesen. Jesper Svensson är nio under par på delad 25:e plats.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-01-27
TournyttDP World TourJesper SvenssonRas al KhaimahRasmus HøjgaardSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen