Nick Dunlap blir proffs. Foto: Getty Images

Efter historiska PGA Tour-segern – nu bli Nick Dunlap proffs

Blev förste amatör att vinna sedan Phil Mickelson 1991. Med vinnarkategori föll det sig naturligt att bli proffs.

Text: Olof Åsgård • 2024-01-26 Uppdaterad 2024-01-26

20-årige Nick Dunlap har meddelat att han kommer bli proffs och gör sin första start i nästa veckas AT&T Pebble Beach Pro-Am. 

Förra veckan vann han The American Express på PGA West och blev därmed förste amatör att vinna på PGA Tour sedan Phil Mickelson stod för samma bedrift 1991 i Northern Telecom Open. 

Andraårsstudenten vid University of Alabama meddelade sitt beslut vid en presskonferens på torsdagen.
– Till att börja med, att välja University of Alabama är det bästa beslut jag fattat. Jag har vuxit som person och spelare sedan tränaren Seawell först värvade mig. Jag var en liten skit, det kan jag inte förneka. Men jag har lärt mig massor och jag är väldigt glad och tacksam för min tid i laget här, sa Dunlap och vände sig sedan till collegetränaren.

– Coach Seawell, vi har gått igenom mycket. Jag ville inte spela för någon annan. Förhoppningsvis har jag representerat Alabama väl. Nu vill jag meddela att jag bli proffs och har accepterat mitt medlemskap och gör min första start på Pebble Beach. Det är en stor möjlighet och jag är väldigt tacksam för den.

Dunlap blir den yngste spelaren på touren och även om han inte fick ta emot segerchecken på 1,5 miljoner dollar (som gick till tvåan Christiaan Bezuidenhout) så ger segern i The American Express två års spelrättigheter, plats i alla tävlingar i år samt i The Players Championship, The Masters, U.S. Open och PGA Championship. 

Inför förra veckas tävling var han rankad 4 129 i världen, efteråt 68 (!).    

Läs också:


Text: Olof Åsgård • 2024-01-26
TournyttNick DunlapPGA TourTournytt
Rulla till toppen