Luke Donald har utsett Edoardo Molinari till sin första vicekapten inför bortamatchen på Bethpage Black 2025 Foto: Getty Images

Donalds första vicekapten utsedd

Arbetet för att försvara Ryder Cup har redan inletts.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-24 Uppdaterad 2024-01-24

Det är 20 månader kvar till nästa Ryder Cup-match på Bethpage Black utanför New York. Men redan nu börjar det europeiska laget sina förberedelser inför drabbningen där man ska försöka att försvara segern från Rom då man besegrade USA med 16,5 mot 11,5. Under tisdagen presenterade den europeiska kaptenen Luke Donald sin första vicekapten och inte helt oväntat var det italienaren Edoardo Molinari, som var med även i Rom. Molinari är känd för att ha järnkoll på statistik och siffror för alla spelare och banor, något som har fått en allt större betydelse.

– Det känns naturligt att få in Edoardo tidigt i processen med tanke på hans roll och vilken otrolig hjälp han var för mig i Rom. Av alla mina vicekaptener talade jag mest med Edoardo på grund av hans kunskaper när det gäller statistik och strategi och hans egenskaper var helt avgörande, sa Luke Donald efter offentliggörandet.

För Molinari var det en självklarhet att tacka ja och att hoppa på det långa tåget ännu en resa.

– Det är hedrande och visar att jag gjorde någonting rätt förra gången. Upplevelsen i Rom var det häftigaste jag varit med om inom golfen trots att jag inte slog ett enda golfslag själv. Luke ringde mig samma dag som han blev utsedd på nytt och berättade att han ville jobba med mig igen, sedan har vi haft ett par samtal och det var självklart för mig att tacka ja, förklarade Molinari.

Nästa Ryder Cup spelas den 26-28 september 2025.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-01-24
TournyttEdoardo MolinariLuke DonaldRyder Cup 2025
Rulla till toppen