Rory McIlroy tog sin fjärde seger i Dubai Desert Classic, en mer är sydafrikanen Ernie Els mäktat med Foto: Getty Images

McIlroy historisk i Dubai

Tog fjärde segern i klassiska ökentävlingen.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-21 Uppdaterad 2024-01-21

Efter två ronder av årets Dubai Desert Classic var världstvåan Rory McIlroy tio slag bakom ledande amerikanen Cameron Young. Men efter en mäktig helg med 63 slag på lördagen och 70 slag under sista ronden på söndagen tog McIlroy sin fjärde inteckning i Dallah-trofén, den första segern kom 2009 och var McIlroys första på DP World Tour. Segern under söndagen var hans 17:e totalt och han har dessutom vunnit DP World Tour Championship två gånger i Dubai.

– Det känns som en fantastisk inledning på säsongen precis som ifjol då jag också vann här. Det finns fortfarande en del småsaker att jobba på men man lär sig mycket av att spela de här veckorna. Nyckeln var när jag lyckades göra två treor på hål åtta och nio, sa en nöjd McIlroy efter segern.

Enda missen sista dagen var när McIlroy missade sin drive vänster när han försökte gena på det 13:e hålet med bogey som resultat.

Marginalen ner till tvåan Adrian Meronk blev ett slag och trean Cameron Young var ytterligare ett slag bakom.

Dubai Desert Classic var den första av fem Rolex Series-tävlingar under säsongen och segern tog McIlroy upp till täten av Race to Dubai.

Jesper Svensson avslutade med 70 slag och delade 31:a plats på två under par, tolv slag bakom McIlroy. Sebastian Söderberg avslutade med 76 slag och delade 41:a plats.

Läs också:


Text: Martin Strömberg • 2024-01-21
TournyttAdrian MeronkCameron YoungDP World TourJesper SvenssonRory McIlroySebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen