Ludvig Åberg avslutade starkt men var ändå åtta slag bakom segrande Grayson Murray i Sony Open Foto: Getty Images

Stark finish av Åberg när Murray vann

Avslutade med 66 slag i Honolulu.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-15 Uppdaterad 2024-01-15

Segern i åets andra tävling på PGA Tour gick till Grayson Murray. Den kontroversielle 30-åringen från North Carolina avgjorde en dramatisk slutrond med att rulla i en birdieputt från 13 meter på det första säsrspelshålet. Segern i Sony Open var Murrays andra på PGA Tour, den första kom 2014 då han vann Barbasol Championship och vid sidan av segerchecken på drygt 15 miljoner kronor är Murray nu klar för de sju återstående signaturtävlingarna på årets Tour.

– Det är mycket gårt arbete som ger utdelning. Jag har varit nära att ge upp flera gånger och varit nära att ge upp karriären men jag har hängt i och kämpat. Den här segern förändrar inte mitt liv men den förändrar min karriär, sa en lycklig Grayson Murray, som under flera år kämpade med missbruk.

Avslutningen blev dramatisk. Murray lyckades ta sig in i särspelet via en birdie på det 72:a hålet och på det första särspelshålet slog sydkoreanen Ben An upp sig nära medan Murray fick en lång putt för birdie. Efter att han lyckats rulla i den missade An sin putt från kort avstånd. Också Keegan Bradley hade möjligheten att ta särspelet vidare men missade från drygt fem meter efter att ha slagit andraslaget vänster om green efter en perfekt drive.

För svensk del blev Ludvig Åberg bäst på en delad 30:e plats på nio under par, åtta slag bakom segraren. Åberg avslutade med en eagle på sista hålet (banans nionde) och gick de sista nio hålen på 30 slag (-5) för en avslutande 66-rond (-4). Åberg är 51:a på FedEx Cup-listan efter de två inledande tävlingarna på Hawaii. Alexander Norén avslutade med en rond på 70 slag (par) och med åtta under par totalt delade han 42:a plats.

Veckans som kommer spelas The American Express på La Quinta i Kalifornien med tre svenskar till start. Alexander Björk, Alexander Norén och David Lingmerth. Henrik Norlander är just nu på fjärde reservplats.


Text: Martin Strömberg • 2024-01-15
TournyttAlexander NorénBen AnGrayson MurrayKeegan BradleyLudvig ÅbergPGA TourTournytt
Rulla till toppen