Gary Woodland gjorde en lyckad comeback efter sin hjärnoperation i veckans Sony Open Foto: Getty Images

Efter hjärnoperationen: ”Aldrig varit så glad att skjuta över par”

Woodland nöjd trots missad kvalgräns.

Text: Svensk Golf • 2024-01-13 Uppdaterad 2024-01-13

Det var efter PGA Championship på Oak Hill ifjol som den fyrafaldiga segraren på PGA Tour, Gary Woodland, sökte läkare efter att ha drabbats av yrsel och synsvårigheter. Efter en röntgen fick han reda på att han hade en växande tumör i hjärnan som behövde opereras och operationen genomfördes den 18 september. I veckans Sony Open gjorde 39-åringen comeback och trots missad kvalgräns efter två raka 71-ronder var det en lycklig och känslosam Woodland som mötte media.

– Jag har nog aldrig varit så glad över att skjuta över par. Det var lite mer känslosamt än jag trodde och det har funnits många stunder då jag trodde att jag inte skulle få uppleva detta igen, sa Woodland efter tävlingen.

Han beskrev också tiden inför och efter operationen som ångestfylld med en hel del mörka tankar och oro inför framtiden. Comebacken gav enbart positiva besked även om spelet av naturliga skäl var lite rostigt.

– Det var främst ett test mentalt för att se om jag orkade fokusera och hålla tankarna på rätt ställe och jag är jättenöjd med hur allt fungerade, sa Woodland.

I ledningen efter två ronder av Sony Open finns Austin Eckroat, Carl Yuan och Ben An, alla nio under par.


Text: Svensk Golf • 2024-01-13
TournyttGary WoodlandPGA TourTournytt
Rulla till toppen