Till sin stora förvåning blev det en rivstart på säsongen för världstvåan. Foto: Getty Images

Seg svenskstart i Dubai – McIlroy glödhet

Nordirländaren förvånad över det fina spelet första dagen.

Text: • 2024-01-11 Uppdaterad 2024-01-11

Rory McIlroy har tagit kommandot under premiärrundan av den nya DP World Tour-tävlingen Dubai Invitational. 34-åringen rivstartade med att göra nio birdies under första speldagen på Dubai Creek Resort – och signerade till slut scorekortet för 62 slag (-9). McIlroy leder med två slag före tysken Yannik Paul. 

Efteråt var McIlroy förvånad över hur bra han spelade under 2024 års första tävlingsrond.

– Jag hade inte förväntat mig det där. Det kändes inte bra tidigare i veckan när jag var ute och slog bollar och spelade in. Men det var skönt att få ett scorekort i handen igen och få igång tävlingsnerven. Förvånad över mig själv men förhoppningsvis blir det mer av samma kommande dagar, säger McIlroy som är tvåa på världsrankingen och regerande Race to Dubai Rankings-vinnare. 

Sebastian Söderberg är bäste svensk efter första ronden. Söderberg gick på par första ronden, vilket räcker till delad 32:a plats. 
För Simon Forsström och Jens Dantorp har veckans tävling startat sämre. Forsström är delad 56:a efter 75 slag (+4) och Dantorp delad 58:a efter 76 slag (+5).

Det är bara 60 spelare som deltar i Dubai Invitational. V Sport Golf och Viaplay sänder tävlingen och fredagens sändningar startar klockan 08.30. 

Svenskarnas starttider rond 2 (svensk tid)

  • 05.35: Simon Forsström
  • 05.46: Jens Dantorp
  • 08.04: Sebastian Söderberg

Text: • 2024-01-11
TournyttDP World TourJens DantorpRory McIlroySebastian SöderbergSimon ForsströmTournytt
Rulla till toppen