Rickie Fowler meddelar att han inte tänker lämna PGA Tour och förklarar varför sponsorloggorna saknades på Maui. Foto: Getty Images

Fowler om LIV-ryktena: ”Noll planer på att gå någon annanstans”

Saknade sponsorloggor satte fart på ryktena igen. 35-åringen svarar.

Text: Olof Åsgård • 2024-01-09 Uppdaterad 2024-01-09

Rickie Fowler dök upp på Maui för PGA Tour-premiären The Sentry. Men hans långvariga sponsorer Farmers Insurance och Rocket Mortgage fanns inte längre representerade på keps respektive tröja. Det satte fart på ryktena om att Fowler skulle vara på väg till LIV Golf. Vissa PGA Tour-lojala sponsorer har valt att avsluta sina samarbeten när kontrakterade spelare lämnat för LIV Golf samtidigt som andra spelare självmant valt att inte förlänga tidigare sponsoravtal. Något som sägs bero på att bestämmelser kopplade till hur LIV-lagens gemensamma sponsorer ska hanteras.

Rickie Fowlers namn har kopplats samman med LIV Golf sedan starten. Men den sexfaldige PGA Tour-vinnaren försäkrade under en intervju med Golfweek att han inte har för avsikt att lämna PGA Tour och hyllar spelarna som sitter i tourens spelarråd.
– De lägger ner mycket tid och möda. Jag satt med förra året men har försökt hålla mig undan eftersom jag litar på dem som sitter där. Med Jordan (Spieth), Cantlay, Tiger och de andra. Jag litar på att vi kommer hamna i en bra position och jag har noll planer på att gå någon annanstans, säger Fowler till Golfweek. 

Anledningen till att sponsorerna saknades var att kontrakten tog slut och när det gäller Farmers Insurance ville företaget inte förlänga. Ett ny form av samarbete ska vara på gång med Rocket Mortgage, menar Fowler, men förhandlingarna är inte klara än.
– Jag tror det finns stora chanser att loggan snart är tillbaka och att vi fortsätter samarbetet, säger Fowler. 

Sedan Jon Rahm blev klar för LIV Golf i december har bland andra Patrick Cantlay, Viktor Hovland, Tony Finau, Rory McIlroy och Ludvig Åberg på olika sätt meddelat att de inte är på väg till LIV Golf. 

PGA Tour, DP World Tour och PIF har förlängt förhandlingstiden och hoppas ha ett ramverksavtal klart innan The Masters i april. 


Text: Olof Åsgård • 2024-01-09
TournyttLIV GOlfPGA TourRickie FowlerTournytt
Rulla till toppen