Ska 2024 bli året då Jordan Spieth hittar tillbaks till sitt gamla jag igen? Foto: Getty Images

TourTempen: Ska detta bli Spieths säsong?

I TourTempen listar vi heta spelare, tävlingsmässiga bottennapp och annat som förtjänar att ventileras.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-08 Uppdaterad 2024-01-08

Het:

Chris Kirk. Har tagit sig genom perioder av alkoholism och depressioner och inleder säsongen med att gå 29 under par i premiären på Hawaii. 38-åringen med den lite märkliga, nästan överdrivet långsamma och mjuka svingen var hetast av alla i PGA Tours årspremiär, The Sentry.

Varm: 

Jordan Spieth. Har haft några mellansäsonger med hans mått mätt men inleder året med fyra stabila ronder och en tredjeplats i The Sentry. Ska detta bli säsongen då Spieth hittar tillbaks till sitt gamla jag igen och börjar jaga sin fjärde majorseger och den där Grand Slammen igen?

Sungjae Im. Gör man 34 birdies på 72 hål och sätter nytt snyggt rekord på PGA Tour så är man varm, mycket varm.

ANNONS

Ljummen:

Ludvig Åberg. 24-åringen från Eslöv går in i säsongen med skyhöga förväntningar efter sitt år 2023 som innehöll så mycket. Åberg tog segrar på både PGA Tour och DP World Tour och var med i det segrande Ryder Cup-laget i Rom. Han klättrade in bland de 30 främsta på världsrankingen trots en kort säsong och många tror att kurvan bara ska fortsätta uppåt. Det blev två ok ronder, en mindre bra och en riktigt bra i premiären på Hawaii. Det ska bli spännande att se om han trivs bättre på Waialae GC och Honolulu veckan som kommer.

Sval:

Vincent Norrman. Visserligen ett tufft motstånd och nytt år men det är aldrig kul att komma sist av alla i resultatlistan. Vincent Niorrman var sval på Kapalua men vi vet alla vilken högstanivå som Norrman besitter och förhoppningsvis kan nästa vecka på Waialae GC bli en roligare historia.


Text: Martin Strömberg • 2024-01-08
TournyttChris KirkJordan SpiethLudvig ÅbergSungjae ImThe SentryTournyttTourTempenVincent Norrman
Rulla till toppen