Två ronder kvar för svenskarna att förbättra sina positioner i veckans PGA Tour-premiär på Hawaii Foto: Getty Images

Trögt för svenskarna på Hawaii

Puttningen gäckar Norrman och Åberg på Kapalua.

Text: Martin Strömberg • 2024-01-06 Uppdaterad 2024-01-06

Det är som vanligt låga scorer när PGA Tour gästar Kapaluas Plantation Course på Hawaii och efter två ronder av årets upplaga är ledande världsettan Scottie Scheffler hela 16 under par. Scheffler gick runt på 64 slag (-9) andra ronden och är ett slag före Tyrrell Hatton, Brendon Todd och Sungjae Im, alla på 15 under par.

De två svenskarna har inte riktigt lyckats haka på i birdieracet under de två första ronderna. Ludvig Åberg fick en riktigt tung start andra ronden då han tvingades till ett pliktslag redan på första hålet där det blev en dubbelbogey till slut. Åberg kom tillbaks bra och gick resten av hålen fem under par men på sju under par totalt är han inte bättre än delad 46:a i det 59 spelare stora fältet. Åberg tjänar slag mot övriga spelare från tee men tappar i alla övriga kategorier av spelet. Han har tappat nästan två slag mot övriga på greenerna.

Också Vincent Norrman gick på 70 slag (-3) andra ronden och med just tre under par totalt är han på en delad 57:e plats och har bara Andrew Putnam två slag bakom sig på ledartavlan. Precis som för Åberg är det framförallt puttningen som inte fungerat fullt ut för Norrman som tappat 3,4 slag mot övriga med puttern.

Norrmannen Viktor Hovland ser ut att ha bibehållit fjolårsformen och delar femteplatsen på 14 under par efter två ronder. Hovland avslutade andra ronden med en läcker eagle på avslutningshålet.

Veckans The Sentry är den första av två inledande tävlingar på Hawaii på årets PGA Tour och är en av de upphöjda tävlingarna på PGA Tour och alla spelare får spela alla fyra ronder

I nästa veckas Sony Open får Åberg och Norrman svenskt sällskap i form av Alexander Björk, Alex Norén och David Lingmerth på Waialae CC på Honolulu.


Text: Martin Strömberg • 2024-01-06
TournyttBrendon ToddLudvig ÅbergPGA TourScottie SchefflerSungjae ImTournyttTyrrell HattonViktor HovlandVincent Norrman
Rulla till toppen