Puttern var inte Åbergs bäste vän under första ronden. Foto: Getty Images

PGA Tour

Trögt på greenerna för Åberg i säsongspremiären

Så har Ludvig Åberg och Vincent Norrman startat i årets första PGA Tour-tävling.

Text: Olof Åsgård • 2024-01-05 Uppdaterad 2024-01-05

Efter första ronden i The Sentry på Kapaluas Plantation Course på Maui, Hawaii, så leder amerikanen Sahith Theegala på nio under par. Han skuggas av fem spelare på åtta under par, däribland världsfyran Viktor Hovland. 

Ludvig Åberg är bäste svensk och gick runt på 69 slag, fyra under par. En öppningsrond som placerar honom mitt i fältet på delad 25:e plats.
Åberg spelade som vanligt bra i det långa spelet men hade en trög dag på greenerna. Sett till strokes gained-statistiken tappade han -1.26 slag mot fältet i puttning. Han var sämst av alla i antal puttar vid greenträff (1.94).
På 18:e stod han för ett av dagens bästa andraslag och hade en medelkort putt för eagle. Att han missade den summerade dagen i stort.

Trots den svala puttningen är Åberg bra med inför fortsättningen och i det långa spelet imponerar 24-åringen.
Från tee tjänade Åberg +0.94 slag och tee till green +1.09 slag, enligt statistik från datagolf.

Tävlingens andra svensk Vincent Norrman gick på par och fick aldrig igång spelet första dagen. Han är 57:a och har bara Andrew Putnam (+1) och Cameron Davis (+2) bakom sig.
Norrman tappade slag i alla kategorier, allra främst vid inspelen (-2.14 slag) och i spelet tee till green (-3.47 slag).

Discovery+ och Eurosport2 sänder The Sentry, fredagens sändningar startar klockan 18.45 (kombinerad feed) och 00.00 med svenska kommentatorer.

Svenskarnas starttider The Sentry

Fredag, svensk tid:

19.21: Vincent Norrman, Chris Kirk, Brendon Todd
22.39: Max Homa, Ludvig Åberg, Rickie Fowler


Text: Olof Åsgård • 2024-01-05
TournyttLudvig ÅbergPGA TourTournyttVincent Norrman
Rulla till toppen