Jon Rahm var inte sugen på att ge några intervjuer under sitt första offentliga framträdande efter övergången till LIV Golf Foto: Getty Images

Rahm om övergången: ”Jag får inte ge några intervjuer”

Världstrean överrumplad av uppmärksamheten under första framträdandet sedan övergången.

Text: Svensk Golf • 2023-12-15 Uppdaterad 2023-12-15

För en vecka sedan briserade bomben att den spanska världstrean Jon Rahm lämnar de traditionella tourerna och går till Saudifinasierade LIV Golf från och med 2024. Summor mellan 300 och 600 miljoner dollar har nämnts när det handlar om hur mycket Rahm ska ha fått i ersättning. Enligt uppgifter till brittisk media ska kontraktet vara skrivet på fyra och ett halvt år och världstrean får halva summan med en gång och resten som bonusar när vissa kriterier uppfylls. Uppgifterna som kommer från en anonym källa säger också att Rahm får en hel del privilegier i samband med kontraktet, bland annat ska spanjoren få tillgång till det saudiska kungahusets privatjet samt egen servicepersonal, bland annat kockservice dygnet runt.

Veckan som gick var Rahm på plats i Bilbao i hemlandet Spanien för att ta emot ett pris på La Sociedad Bilbaina för enastående sportsliga insatser, men Rahm blev förvånad över antalet journalister på plats när han gjorde sitt första offentliga framträdande sedan övergången. Enligt nyhetsbyrån Reuters ska Rahm ha förklarat att han trodde att det skulle vara ett mer privat sammanhang.

– Jag trodde att det skulle vara mer intimt och inga kameror. Jag är under strikta instruktioner att inte framträda eller uttala mig offentligt, på grund av vilken förändring jag har orsakat i golfvärlden, sa Rahm samtidigt som han tydligt förklarade att han inte tänkte ge några intervjuer.

– Det blir inga intervjuer förrän i februari (Då LIV Golf spelar sin första tävling 2024) jag får inte ge några intervjuer nu, sa Rahm.

Spanjoren hann dock med att tala på mötet på spanska och han förklarade då att han inte förväntat sig den uppståndelse som han orsakat och att han inte tycker att han gjort något annorlunda eller är mer betydelsefull än någon annan.

– Det enda är att jag ser mig själv på tv hela tiden och förhoppningsvis blir det mindre framöver.

Enligt en talesperson från LIV Golf som talat med golf.com så var Rahms kommentarer ett missförstånd i översättningen. Enligt talespersonen är Rahms tystnad är ett helt eget val och att han helt enkelt vill spendera december utan att uttala sig i media tillsammans med familjen hemma i Spanien.


Text: Svensk Golf • 2023-12-15
TournyttJon RahmLIV GOlfPGA TourTournytt
Rulla till toppen