Angel Cabrera har nu släppts villkorligt efter två och ett halvt år i fängelse. Enligt agenten planerar Cabrera att försöka återuppta karriären på golfbanan Foto: Getty Images

Efter drygt två år i fängelse – nu tävlar dubbla majorsegraren igen

Cabrera siktar på seriös comeback efter 30 månader i fängelse.

Text: Martin Strömberg • 2023-12-15 Uppdaterad 2023-12-15

Det var i juli 2021 som dubbla majorsegraren, Angel Cabrera, först dömdes till två års fängelse för hot och misshandel av sin tidigare partner, Cecilia Torres Mana. I november 2022 dömdes nu 54-åriga Cabrera för ytterligare en misshandel mot en kvinna och domarna slogs ihop till fängelse i tre år och tio månader. Den fjärde augusti släpptes Cabrera, som vann U.S. Open på Oakmont 2007 samt The Masters 2009, villkorligt efter två och ett halvt år, och enligt hans agent, Charlie Epps har Cabrera förändrats under tiden i fängelse och drömmer numera om en seriös comeback på golfbanan.

– Han har lärt sig en läxa och vill ta sig vidare i livet. Han har blivit ödmjuk och tacksam och hoppas att han får en andra chans. Han ber till gud att han inte ska missbruka alkohol igen och har bestämt sig för att lyckas. När han väl bestämmer sig så är han envis och han förstår att det är upp till honom själv att lyckas, sa Epps i en intervju med Golfweek.

Enligt uppgifter till Golfweek har Cabrera förlorat en hel del vikt och setts träna ofta på El Terron Golf Club och på hemmabanan Córdoba Golf Club och enligt Epps kommer han troligen så småningom att försöka söka inträde på PGA Tour Champions igen. Cabrera har inte tävlat sedan hösten 2020 men den här veckan gjorde han premiär efter tiden i fängelse.

Cabrera ställde i veckan upp i Abierto del Litoral, en mindre tävling på PGA Tour Americas utvecklingstour och efter två ronder är Cabrera fem under par och klarade kvalgränsen med god marginal. Enligt Golf Digest får Cabrera inte lämna Argentina utan att söka tillstånd och kommer inledningsvis att spela tävlingar på hemmaplan. Efter segern på Augusta 2009 är han kvalificerad för Masters så länge han lever och han hoppas på att få en inbjudan till majorn första helgen i april.


Text: Martin Strömberg • 2023-12-15
TournyttAngel CabreraPGA Tour ChampionsTournytt
Rulla till toppen