Goda tider. Greg Norman är lyrisk inför framtiden. Foto: Getty Images

Efter Rahms övergång – LIV-bossen uppger att fler spelare visat intresse

Greg Norman: ”Mellan åtta till tolv spelare är väldigt, väldigt intresserade av att sätta sig ner och prata med oss.”

Text: Olof Åsgård • 2023-12-14 Uppdaterad 2023-12-14

Jon Rahms rekordövergång (enligt uppgift 6 miljarder kronor) till LIV Golf har gett ringar på vattnet. Det uppger LIV-bossen Greg Norman för ESPN. 

– Att få Jon ombord var viktigt för vår framtid och vad vi vill göra. Det kommer ge en dominoeffekt och fler äpplen kommer falla från trädet. Sedan Jon skrev på för mindre en än veckan sedan så har min telefon ringt konstant. Jag vet att vi har mellan åtta till tolv spelare som är väldigt, väldigt intresserade av att sätta sig ner och prata med oss, säger Greg Norman, vars officiella titel är kommissionär och vd för LIV Golf. 

Norman uppger också att spelare har kontaktat Jon Rahm direkt för att fråga honom hur de kommer in i hans lag. I och med spanjorens övergång ser det ut som att han kommer bli kapten över ett eget lag och ligan utökas till 13 lag (fyra spelare i varje). 

Eftersom Rahm tidigare har kritiserat LIVs upplägg med 54 hål utan kvalgräns, ryktas det om att spanjoren fått igenom önskningar om att vissa tävlingar kommer ha ett annat ett annat upplägg.

Poängvinnaren 2023 Talor Gooch har sagt att han förväntar sig att det kommer föras samtal om eventuella ändringar.

Enligt Greg Norman handlar det snarare om att Rahm ändrat sin uppfattning och att hans erkännande gjort att fler PGA Tour-spelare öppnat ögonen.

–  Jag tror budskapet har nått de bästa i världen. De älskar vårt format, de älskar vår plattform, de älskar lagkänslan och atmosfären runt lagen, säger Norman. 


Text: Olof Åsgård • 2023-12-14
TournyttGreg NormanLIV GOlfTournytt
Rulla till toppen