Jack Clarke är besviken men förstår varför Ludvig Åberg vill ha mer erfarenhet på bagen nästa år. Foto Getty Images

Ludvig Åberg

Clarke: ”Oväntat men respekterar hans beslut”

Ludvig Åbergs tidigare caddie blev förvånad över att samarbetet avslutas.

Text: Olof Åsgård • 2023-12-13 Uppdaterad 2023-12-13

Jack Clarke, Madelene Sagströms sambo och fram till nyligen Ludvig Åbergs caddie, säger till bunkered.co.uk att han blev smått chockad när Åberg berättade att deras samarbete skulle avslutas.

– Han vände sig mot mig plötsligt och sa att han skulle låta mig gå, enbart baserat på att vilja ha mer erfarenhet på bagen. Jag såg det inte komma med tanke på resultaten vi haft men jag respekterar fullt ut hans beslut. Jag var chockad och besviken men i slutändan är det hans beslut, säger engelsmannen till bunkered.co.uk.

Ingen majorerfarenhet

Clarke och Åberg har sedan den 24-årige svensken blev proffs i juni tillsammans vunnit en PGA Tour-tävling, en DP World Tour-tävling, vunnit med Europa i Ryder Cup och tagit sig in topp 50 på världsrankingen. Åberg har aldrig spelat en majortävling och hans 32:a plats på OWGR gör att han kommer få spela i nästa års majors och det är främsta anledningen till caddiebytet, enligt Jack Clarke, som aldrig burit bagen under en herrmajor.
– När han nämner majorerfarenheten så kan jag inte säga så mycket eftersom jag inte har någon.

Ersättaren Jon Skovron har majorerfarenhet och har burit bagen åt Rickie Fowler och Tom Kim. 

Tiden med Åberg har dock gett Clarke förhoppningen om att hitta en ny bag.
– Det har hjälpt mig framåt och förhoppningsvis har det gjort mig mer erkänd och leder till att jag kan fortsätta framgångsrikt med någon annan.


Text: Olof Åsgård • 2023-12-13
TournyttJack ClarkeJoe SkovronLudvig ÅbergTournytt
Scroll to Top