Victor Dubuisson står inte längre ut med livet på touren. Foto: Getty Images

Avslutar karriären vid 33 års ålder

Fransmannen Victor Dubuisson lägger klubborna på hyllan efter 13 år som proffs.

Text: Olof Åsgård • 2023-12-06 Uppdaterad 2023-12-06

Förra veckan stod den tvåfaldige DP World Tour-vinnaren med i listan bland spelare som skulle delta i kvaltävlingen till LIV Golf 2024. Men Victor Dubuisson strök sig och i en intervju med L’Équipe som publicerades under tisdagen lät 33-årige Dubuisson meddela att han avslutar sin professionella spelarkarriär.
– Under några år har jag funderat över att jag givit upp på mitt liv som professionell golfspelare. Det har blivit svårare och svårare att stå ut med livet på touren. Jag vänder blad men livet går vidare. Ensamheten har blivit extremt tung, säger Dubuisson och framhäver att han lämnar utan ånger.
– Jag började med ingenting och är nöjd med vad jag har åstadkommit. Det var inte alls säkert att jag skulle ha karriären jag haft. Många kommer säga att jag kunde gjort mer och att jag kunde bli nummer ett i världen. Men jag är nöjd och ältar inte. 

Världsspelare 2014

Victor Dubuisson blev proffs 2010. Han vann två gånger på DP World Tour – Turkish Airlines Open 2013 och igen 2015. 2014 blev det inga individuella segrar men det var säsongen då fransmannen seglade upp som ett stort framtidsman. Han slutade tvåa i WGC-matchspelet efter finalförlust mot Jason Day, han var tvåa bakom Henrik Stenson i DP World Tour Championship, tvåa i Nordea Masters på The National och han spelade alla fyra majors där det blev en delad niondeplats i The Open och delad sjunde plats i PGA Championship. Som bäst var Dubuisson rankad 15:e i världen den säsongen och var med och vann Ryder Cup med Europa på Gleneagles där han vann två matcher och delade en. 
Utvecklingen avstannade och många har undrat om det någonsin skulle lossna igen för fransmannen. Det gjorde aldrig det och de senaste säsongerna har Dubuisson valt att bryta en stor del av tävlingarna han ställt upp i och har levt en väldigt anonym tillvaro på DP World Tour. Han är rankad 1 035 i världen. I år blev det åtta tävlingar, han bröt tre av dem. 
Nu planerar Victor Dubuisson att stanna kvar inom golfen som coach. 


Text: Olof Åsgård • 2023-12-06
TournyttTournyttVictor Dubuisson
Rulla till toppen