Värden TIger Woods gratulerar segraren Scottie Scheffler efter årets upplaga av Hero World Challenge Foto: Getty Images

Tournytt

Efter comebacken – Tigers största glädjeämne

"Slog bollen på ett snöre"

Text: Martin Strömberg • 2023-12-04 Uppdaterad 2023-12-04

Det var nog ingen som väntade sig att Tiger Woods skulle kunna matcha toppspelarna efter sex månaders tävlingsfrånvaro när han gjorde comeback i Hero World Challenge. Men fyra vettiga ronder på 75-70-71-72 gav en totalscore på par efter 72 hål och en 18:e plats bland de 20 startande. De största glädjebeskeden för Woods var att kroppen höll bättre än han hade trott och att spelet från tee var snudd på felfritt.

– Jag slog bollen på ett snöre i princip hela tävlingen. Fairways är visserligen breda här men jag hade bra fart i kroppen och träffade bollen mitt i klubbhuvudet hela tiden. Det innebär att jag inte har stora saker som jag behöver jobba med framöver utan att allt arbete har gett resultat, sa Tiger med ett stort leende.

Statistiken ger Woods rätt. Han tjänade 3,66 slag mot övriga i startfältet från tee under de fyra dagarna på Albany GC, bara Viktor Hovland, Sam Burns och Tony Finau var bättre. Woods var också åtta när det gäller längd från tee så trots alla skadebekymmer så finns det fart kvar i kroppen. På det negativa kontot finns puttningen där han var 18:e och spelet in mot green där Woods var sämst av alla.

Segern i Hero World Challenge gick till världsettan Scottie Scheffler efter imponerande spel över fyra ronder. Schefflers 20 under par var tre slag bättre än tvåan Sepp Strakas 17 under par och Scheffler seger grundade sig i stabilt långt spel och gedigen puttning.

Dubbla segraren i tävlingen, norrmannen. Viktor Hovland hade tre ronder runt par innan han slog till med 63 slag sista ronden vilket förde honom upp till en tiondeplats, elva slag bakom Scheffler.

Varken världstvåan Rory McIlroy eller trean Jon Rahm fanns med i startfältet.


Text: Martin Strömberg • 2023-12-04
TournyttHero World ChallengePGA TourScottie SchefflerTiger WoodsTournyttViktor Hovland
Scroll to Top