Världsettan Scottie Schefflers problem på greenerna har inte synts av under veckans Hero World Challenge Foto: Getty Images

Svagheten har blivit världsettans nya styrka

Scheffler: "Kul att se bollarna rulla i"

Text: Martin Strömberg • 2023-12-03 Uppdaterad 2023-12-03

Under förra säsongen tog Scottie Scheffler två segrare och 17 topp tio-placeringar på PGA Tour och han har varit etta på världsrankingen under stora delar av året. Men samtidigt som Schefflers ballstriking har hyllats har han samtidigt kämpat med skakig puttning, vilket också har belägg i statistiken där han leder Strokes Gained i fyra kategorier när det gäller det långa spelet, men kikar man på puttningen så är han på en mycket blygsam 162:a plats.

För en tid sedan anlitade Scheffler därför den erkänt duktiga puttgurun Phil Kenyon, och inför veckans Hero World Challenge bytte han ut sin putter mot en visserligen väldigt lik ny modell. Resultaten har kommit direkt. Scheffler leder Hero World Challenge efter tre av fyra ronder på 17 under par och är dessutom trea i startfältet när det gäller Strokes Gained på greenerna.

– Jag rullar bollen bra och det är kul att se bollarna gå i. Jag kände att jag använde för mycket händer i puttningen tidigare vilket ledde till att jag träffade bollen mindre bra periodvis, berättar Scheffler.

Världsettan gick tredje ronden på Albany GC på 65 slag (-7) efter bland annat tvåa eaglar och ledningen inför slutronden är tre slag före tvåan, Matthew Fitzpatrick. Scheffler behövde bara 26 puttar tredje ronden.

För tävlingens värd, Tiger Woods, ser första tävlingen sedan Masters i april ut att bli en comeback som faktiskt lovar gott inför framtiden. Woods är visserligen på en blygsam delad 16:e plats efter ronder på 75-70-71 men kroppen svarar bra och han har inte haft några större problem att ta sig runt banan och spela smärtfri golf.

– Jag visste inte hur kroppen skulle reagera men den här veckan har jag kunnat återhämta mig inför varje ny rond och jag är positivt överraskad över hur kroppen fungerat. Jag känner också att spelet finns där, det är bara en fråga om hur kroppen fungerar. Sedan är jag naturligtvis ringrostig, jag har inte tävlat på sex månader, sa Woods efter sin tredjerond.


Text: Martin Strömberg • 2023-12-03
TournyttHero World ChallengeMatthew FitzpatrickPGA TourScottie SchefflerTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen