Collin Morikawa och Viktor Hovland under TOUR Championship tidigare i år. Arkiv: Getty Images

”Vinner han igen, så hittar jag någon annan att bo med”

Viktor Hovland kan vinna tredje raka på Bahamas. Rumskompisen Collin Morikawa tror att fördelningen av sovrummen är nyckeln.

Text: Olof Åsgård • 2023-11-30 Uppdaterad 2023-11-30

Världsfyran Viktor Hovland kommer till Bahamas och Hero World Challenge som FedExCup-mästare och ska försöka vinna veckans tävling för tredje året i rad.
Tiger Woods vann 2006 och 2007 men kunde inte delta 2008 och missade därmed chansen på en ”trepris”. 

Hovland är tillsammans med världsettan Scottie Scheffler fältets på pappret bästa spelare. De 20 som deltar i PGA Tours inofficiella årsavslutning håller alla hög klass men Hovlands form och meriter gör honom till storfavorit på Ernie Els-designade Albany Championship Golf Course.
Norrmannen har förutsättningarna klara för sig och går såklart för seger igen.
– Annars skulle jag inte vara här, säger Hovland till Golfweek.

Delar hus med Morikawa

Den här veckan bor Viktor Hovland återigen i samma hus som tvåfaldige majorvinnaren Collin Morikawa. Men till i år har amerikanen sett till att han fått det mindre ”vinnarrummet”.
– Jag har haft det största sovrummet de senaste två åren och det har inte funkat för mig, men för honom. Så jag bestämde mig, och jag smsade honom för att vara säker på att han tog stora sovrummet. Det var skönt att hitta mitt lilla gästrum i hörnet när jag kom i tisdags. Han har allt han behöver, säger Morikawa. 

Om Morikawas tilltag inte faller ut som han önskar så blir det andra boendelösningar i framtiden.
– Vinner han igen, så hittar jag någon annan att bo med. 

Majorjakt 2024

26-årige Viktor Hovland blev proffs 2019 och har vunnit sex gånger på PGA Tour och två gånger på DP World Tour. Det blev totalseger i årets FedExCup och under Ryder Cup i Rom tidigare i år var Hovland en av Europas bästa spelare och bildade ett framgångsrikt par med rookien Ludvig Åberg. Tillsammans stod de bland annat för en rekordseger i foursome mot Scottie Scheffler och Brooks Koepka. Skandinaverna vann med hela 9&7.
I år slutade Hovland sjua i The Masters, tvåa i PGA Championship, 19:e i U.S. Open och 13:e i The Open Championship. Målet för 2024 är självklart att vinna en majortävling.


Text: Olof Åsgård • 2023-11-30
TournyttCollin MorikawaHero World ChallengePGA TourTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen