Linn Grant är delad tvåa efter halva Andalucia Costa Del Sol Open De Espana, Tourfinalen på LET Foto: Tristan Jones/LET

Grant tvåa i Spanien – trots tyngre andrarond

Jagar andra LET-segern för året i Tourfinalen.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-25 Uppdaterad 2023-11-25

Det blev en lite motigare andrarond på Real Club de Golf Las Brisas för Linn Grant under fredagen. Efter en bogeyfri 65-rond första dagen blev det två tidiga bogeys i kortet under andra ronden av Andalucia Costa Del Sol Open De Espana, och lite uppförsbacke från start. Men Grant bet i och gjorde tre birdies under resten av ronden och tillsammans med en tråkig bogey på 12:e hålet, en par-femma som man kan nå på två, så summerades ronden till 72 slag (par). Det innebär att Grant är kvar på sju under par och två slag bakom ledande Kirsten Rudgeley från Australien. Under tredje ronden spelar Grant i näst sista bollen tillsammans med norskan Madelene Stavnar och indiskan Aditi Ashok. Här är Grants birdie på det tionde hålet.

Titelförsvarande Caroline Hedwall visar också att formen är fortsatt god sent på säsongen. Hon var sex under par efter tretton spelade hål andra ronden men tre tappade slag sista fem hålen sved och gjorde att Hedwall föll till en delad 15:e plats på två under par totalt, fortfarande med goda möjligheter i helgen. Samma placering har Linnea Johansson efter ronder på 71-71. Bästa svensk under andra ronden var Sara Kjellker som var tio slag bättre andra dagen än den första, 68 slag mot 78 under torsdagen och Kjellker klättrade till en delad 40:e plats.

I kampen om slutsegern på Order of Merit är det vidöppet då ledaren inför veckans Tourfinal, thailändskan Trichat Cheenglab, har en tung vecka hittills. Cheenglab är delad 45:a på tre över par vilket öppnar upp för spelarna bakom henne på Race to Costa del Sol-rankingen. Just nu är spanjorskan Ana Pelaez Trivino delad tvåa och fransyskan Celine Boutier delad åtta och båda har möjligheten att klättra förbi Cheenglab om thailändskan slutar längre ner i fältet. Johanna Gustavsson är en av de spelare som har chansen på totalsegern men då behöver Gustavsson en seger. Just nu är hon delad 27:a på par för tävlingen.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-25
TournyttAna Pelaez TrivinoAndalucia Costa Del Sol Open De EspanaCaroline HedwallCeline BoutierJohanna GustavssonKirsten RudgeleyLadies European TourLinn GrantReal Club de Golf Las BrisasSara KjellkerTournyttTrichat Cheenglab
Rulla till toppen