Linn Grant leder i Spanien efter första ronden. Foto: LET

Ladies European Tour

Birdiefest och ledning för Grant i Spanien

Starkt järnspel i vinden förde upp Linn Grant i ensam ledning.

Text: • 2023-11-24 Uppdaterad 2023-11-24

Linn Grant skrev bara ner birdies och par i scorekortet under första ronden i Open de Espana, som spelas på ett blåsigt Las Brisas i Marbella.

24-åringen gick runt på 65 slag, sju under par och är i ensam ledning, ett slag före Kirsten Rudgeley, Australien. 

Grant, som vann fjolårets säsongsranking på Ladies European Tour, har en LET-seger i år (Jabra Ladies Open i maj). Hon är på 10:e plats på Race to Costa del Sol inför tävlingen, där hon skulle klättra till sjunde plats vid en eventuell vinst på söndag.

Grant var nöjd med starten.
– Vinden gjorde det lite klurigare, absolut. Banan spelas ganska kort och är mjuk. Jag slog mina järn riktigt bra och den kombinationen gjorde det enklare än vanligt. Jag gav mig många chanser och jag tog till vara på många av dem. Jag gillar att spela i vind om jag spelar bra!, säger Grant till LET. 

Grant har vunnit fem gånger på Ladies European Tour och en gång på LPGA Tour. Hon var även med i det vinnande europeiska laget i årets Solheim Cup. Hon är just nu bästa svenska på världsrankingen (18).

HIO för Hedwall

Det blev en öppningsrond på ett över par för Caroline Hedwall som istället fick glädjas åt att hon gjorde hole in one på hål 16, par 3, 125 meter.
Näst bästa svenskor inför fredagsronden är Johanna Gustavsson och Linnea Johansson på delad 20:e plats, ett under par.


Text: • 2023-11-24
TournyttLadies European TourLinn GrantTournytt
Rulla till toppen