Patrick Cantlay irar segern i fyrboll tillsammans med Wyndham Clark under Ryder Cup. Nu har världsfemman blivit av med sin kepssponsor Foto: Getty Images

Sponsor lämnar stjärnan efter Ryder Cup-bråket

Världsfemman får leta ny kepssponsor inför 2024.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-22 Uppdaterad 2023-11-22

Alla som följde årets Ryder Cup från Marco Simone G&CC utanför Rom minns förmodligen historien med Patrick Cantlay som inte använde det amerikanska lagets keps. Enligt egen utsago på grund av den inte passade, enligt andra rykten var det en protest mot att spelarna i Ryder Cup inte får ersättning för att ställa upp i den anrika matchen mellan USA och Europa. Ryktena gav bränsle åt hemmapubliken i Rom som viftade med sina kepsar så fort Cantlay var i närheten. Det i sin tur fick ett par spelare i det amerikanska laget att under lördagen spela utan kepsar och istället ofta lyfta på en fiktiv keps så fort de lyckats med något bra. Det hela kulminerade när Cantlays caddie Joe LaCava viftade med sin keps och störde Rory McIlroy inför en putt på det sista hålet under lördagens fyrbollar.

Nu har världsfemman, Patrick Cantlay, ironiskt nog blivit av med sin kepssponsor. Den amerikanska banken Goldman Sachs, som prytt Cantlays keps under de senaste fyra åren, har meddelat att man inte förlänger avtalet när kontraktet löper ut i år.

– Vi utvärderar hela tiden våra samarbeten och vårt namn kommer inte längre att synas på hans keps, sa en talesman för Goldman Sachs, enligt New York Times.

Patrick Cantlay lämnade nyligen återbud till Hero World Challenge, Tiger Woods tävling på Bahamas, men valdes nyligen också om som spelarrepresentant i PGA Tour Policy Board. Han förväntas göra sin nästa start på Hawaii i januari.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-22
TournyttPatrick CantlayRyder Cup 2023Tournytt
Rulla till toppen