Tiger Woods och Rory McIlroy är besvikna men tror att förseningen kommer leda till en ännu bättre start. Foto: Getty Images

TGL

Efter arenakollapsen – TGL skjuts upp ett år

Tiger Woods och Rory McIlroys nya inomhusliga får vänta till 2025.

Text: Olof Åsgård • 2023-11-21 Uppdaterad 2023-11-21

I förra veckan blev det problem med den tillfälliga elförsörjningen vid nybyggda arenan SoFi Center i Florida, vilket ledde till att de delar som hålls upp av luft kollapsade. Den nya arenan skulle i januari bli hem för nya inomhusligan TGL. 

Skadorna blev dock för omfattande och TGL-ledningen konstaterade att tillfälliga lösningar och förmodad byggtid inte skulle fungera med de 24 spelarnas tävlingsscheman eller utsatta tv-tider. Därför beslutades i måndags att TGL:s debutsäsong inte kommer bli 2024 utan starten skjuts till början av 2025.

Besvikna initiativtagare 

TGL-grundarna Rory McIlroy och Tiger Woods är besvikna men står bakom beslutet och ser fram emot en ännu starkare liga när den startar 2025.
– Det för med sig blandade känslor av besvikelse och spänning. Framförallt är vi glada att ingen kom till skada. Vi ser fram emot lanseringen av TGL. Med tanke på omständigheterna, där förseningen är en besvikelse, så kommer uppskjutningen att göra det möjligt för oss att omgruppera, fokusera om och återvända starkare, säger McIlroy.
– Även om händelserna i förra veckan kommer att tvinga oss att göra justeringar, är jag helt övertygad om att detta koncept kommer att väckas till liv av våra fantastiska engagerade spelare, säger Tiger Woods.

Sex lag – 24 spelare  

TGL spelas inomhus med virtuella hål som spelas på olika ställen runt en inbyggd banans spelytor, där flera teknologiska element placerats ut, bland annat en 20 gånger 14 meter stor skärm som spelarna slår in i vid de långa slagen.
24 spelare i sex olika lag gör upp i ett modifierat matchspelsformat.
Jon Rahm skulle vara en av spelarna men valde att hoppa av.
Nu när ligastarten skjuts upp har arrangörerna mer tid att hitta Rahms ersättare.

Läs mer om TGL:


Text: Olof Åsgård • 2023-11-21
TournyttRory McIlroyTGLTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen