Efter drygt sju månaders frånvaro gör Tiger Woods comeback i Hero World Challenge på Bahamas i slutet av november Foto: Getty Images

Tiger gör comeback på Bahamas

Kroppen redo – gör sin första start sedan Masters i april.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-19 Uppdaterad 2023-11-19

Tiger Woods har inte tävlat sedan han bröt under tredje ronden av The Masters i april. Några dagar senare opererade han sin skadade vrist och har sedan dess ägnat sig åt rehab. Och det är inte vristen som har varit det största problemet, i en intervju med AP häromdagen berättade Woods att det är andra delar av kroppen som varit det största problemet.

– Min vrist fungerar bra och den innebär absolut noll procent problem, den smärtan är borta. Men angränsande områden, där jag tidigare haft ont, är fortfarande problem. Om man fixar en del så behöver alla andra delar få ännu bättre rörlighet vilket kan leda till komplikationer, förklarade Woods.

Men uppenbarligen fungerar benet och kroppen nu såpass bra att han känner sig redo för ännu en comeback. Woods meddelade under lördagskvällen att han kommer att finnas i det 20 man starka startfältet i sin egen tävling Hero World Challenge i Albany på Bahamas mellan den 30 november och 3:e december. Ungefär samtidigt meddelade amerikanerna Patrick Cantlay och Xander Schauffele att de inte ställer upp och den duon ersätts av engelsmannen Justin Rose och amerikanen Lucas Glover.

Ingen svensk finns med i årets upplaga.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-19
TournyttHero World ChallengeTiger WoodsTournytt
Rulla till toppen