Anna Nordqvist är ensam fyra efter en fin 65-rond i CME Group Tour Championships första rond Foto: Getty Images

Åtta birdies av Nordqvist i Tourfinalen

Tre ronder kvar, sedan väntar längre paus för svenskan.

Text: Martin Strömberg • 2023-11-17 Uppdaterad 2023-11-17

Anna Nordqvist storspelade under första rundan i CME Group Tour Championship, finaltävlingen på LPGA Tour, i Florida. Svenskan gick runt på 65 slag (-7) och är ensam fyra efter första ronden. Nordqvist gjorde åtta birdies och en bogey under ronden.

– Det var ganska mycket vind i början men jag slog en hel del bra slag. Jag kommer hit varje år och känner att banan inte passar mig särskilt bra, jag vet inte vad det är. Men trots allt är det en bana som kräver bra ball-striking och kanske passar mig ändå på något sätt, sa Nordqvist efter sin rond.

Under hösten gick Nordqvists ex-make Kevin McAlpine hastigt bort endast 39 år gammal och svenskan hoppade av flera tävlingar.

Hon meddelade senare inför säsongens sista två tävlingar att hon kommer att ta en längre paus från golfen när Tourfinalen är över.

Och den planen gäller fortfarande.

– Jag har varit ärlig med att jag inte mått så bra och det har varit en kamp och mycket upp och ner. Förra veckan i Tampa kunde jag knappt slå tre bollar innan jag var tvungen att stanna upp och andas. Men jag ville ändå komma hit och visa att jag är en fighter, inte minst för min egen skull. Men jag är bara en människa och kommer att ta en paus efter finalen. Jag har inte träffat min familj på tre veckor och jag får äntligen träffa min hund igen och jag ska försöka bygga upp mig själv igen.

CME Group Tour Championship leds efter första ronden av kinesiskan Ruoning Yin och japanskan Nasa Hataoka, båda 63 slag. Därefter följer Minjee Lee från Australien på 64 slag.

Madelene Sagström och Linnea Ström gick runt på 68 slag och delar 13:e plats medan Linn Grant inledde med 69 slag och delad 22:a plats.


Text: Martin Strömberg • 2023-11-17
TournyttAnna NordqvistCME Group Tour ChampionshipLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmMinjee LeeNasa HataokaRuoning YinTournytt
Rulla till toppen