Anna Nordqvist under AIG Women's Open tidigare i år. Foto: Getty Images

LPGA Tour

Nordqvist tillfälligt tillbaka – sen väntar en längre paus

Anna Nordqvist spelar i veckan och nästa veckas tourfinal.

Text: Olof Åsgård • 2023-11-07 Uppdaterad 2023-11-07

I slutet av oktober avled Anna Nordqvists tidigare make Kevin McAlpine, 39 år gammal. Nordqvist och McAlpine, som arbetade som caddie, påbörjade en skilsmässa under året.
I samband med beskedet om McAlpines bortgång avbröt Nordqvist LPGA-tävlingen i Sydkorea.
Nu meddelar Nordqvist på Instagram att hon tillfälligt kommer försöka gå tillbaka till jobbet för att spela klart resten av säsongen. Den trefaldige majorsegraren finns med i veckans startfält och kommer även spela tourfinalen nästa vecka. 

– Jag har bestämt mig för att återvända till arbetet och spela i Florida kommande två veckor innan jag ska ta ett längre uppehåll från jobbet för att arbeta på min fysiska och mentala hälsa. Tack till alla som tänker på mig. Det har varit en väldigt svår och tuff tid. Det kommer ta ett tag innan jag känner mig som mig själv igen, skriver Nordqvist. 

Två tävlingar återstår

Hela tio svenskor spelar veckans The ANNIKA driven by Gainbridge at Pelican – amatören Louise Rydqvist, Linn Grant, Maja Stark, Linnea Ström, Anna Nordqvist, Madelene Sagström, Frida Kinhult, Daniela Holmqvist, Pernilla Lindberg och Caroline Hedwall. Tävlingen spelas på Pelican Golf Club i Belleair, Florida.
Annika Sörenstam är värd för tävlingen och den totala prispotten på 3,25 miljoner dollar är säsongens största för en ordinarie tävling (majors och tourfinalen har större).
Nästa vecka avslutas säsongen med CME Group Tour Championship som har en total prispott på 7 miljoner dollar. Spelplatsen är Tiburón Golf Club, Gold Course, i Naples, Florida.
I december spelas sedan en alternativ partävling där LPGA- och PGA Tour-spelare bildar par. Ludvig Åberg och Madelene Sagström kommer spela tillsammans. 

Race to CME Globe

(säsongsrankingen med två tävlingar kvar att spela av LPGA-säsongen)

1. Celine Boutier, Frankrike
2. Lilia Vu, USA
3. Ruoning Yin, Kina

22. Linn Grant
28. Maja Stark
43. Linnea Ström
44. Anna Nordqvist
57. Madelene Sagström
85. Frida Kinhult
97. Daniela Holmqvist
130. Pernilla Lindberg
134. Caroline Hedwall


Text: Olof Åsgård • 2023-11-07
TournyttAnna NordqvistLPGA TourTournytt
Rulla till toppen