Kristoffer Broberg har fått en bra start på veckans Challenge Tour-tävling. Foto: Getty Images

Toursvepet

Broberg leder i Spanien – Ström tvåa i Ohio

Så har svenskarna startat veckas tourtävlingar.

Text: Svensk Golf • 2023-09-08 Uppdaterad 2023-09-08

HÄR HITTAR DU VECKANS LEDARTAVLOR

HÄR HITTAR DU VECKANS TV-TIDER

LPGA TOUR

Kroger Queen City Championship. Linnea Ström har inlett veckans tävling strålande. 26-åringen stod för sju birdies och en bogey på sitt öppningsvarv i Cincinnati, Ohio. 66 slag, sex under par, gör att hon är delad tvåa, ett slag bakom Ruixin Liu, Kina.
– Hade inställningen att jag skulle försöka göra så många birdies som möjligt. Jag tycker jag spelade stabilt och gav mig många chanser så jag är glad över min runda idag, säger Ström till LPGA Tour.

Ström ligger på 63:e plats i säsongsrankingen Race to CME Globe. Skulle ställningen stå sig, klättrar hon till 43:e plats. Det är fortfarande mycket kvar att spela den här LPGA-säsongen – tio tävlingar återstår, inklusive veckans tävling och tourfinalen i mitten av november.
Även Linnea Johansson har startat veckan lovande. 68 slag, fyra under par, och en delad tolfteplats.
Sveriges bästa spelare sett till världsrankingen, Linn Grant, fick ingen vidare start. Det blev 74 slag, två över par, för svenskan som är 15:e i världen. Hon noterades för en dubbelbogey och tre bogeys under sitt öppningsvarv. 

Höjdpunkter första ronden:

DP WORLD TOUR

Horizon Irish Open. Mikael Lindberg är bäste svensk efter första ronden i veckans stjärnfyllda tävling. Lindberg gick på 67 slag, fem under par, och är två slag från toppen på delad sjunde plats.
Även Vincent Norrman som gästspelar den här veckan och Sebastian Söderberg har inlett lovande. De gick båda på 68 slag och delar 13:e plats.
Världstvåan och Race to Dubai Rankings-ledaren Rory McIlroy stod för 69 slag första dagen och delar 27:e plats med bland andra Simon Forsström.
Tävlingen spelas på tidigare Ryder Cup-banan The K Club (2006) och det är många europeiska Ryder Cup-spelare och kaptener med i startfältet. Bäst av dem efter första ronden är vicekaptenen Thomas Bjørn som är delad tvåa efter 66 slag, sex under par. I topp ligger indiern Shubhankar Sharma på sju under par. 

CHALLENGE TOUR

Challenge de España. Kristoffer Broberg gick första ronden på Club de Golf Playa Serena på 64 slag, sex under par, och är i ensam ledning, ett slag före dansken Lucas Bjerregaard och engelsmannen Jack Senior.
Broberg stod för åtta birdies och två bogeys.
– Mitt spel har inte varit bra i år men idag verkade allt stämma. Jag tar inte ut något i förskott för det är fortfarande mycket kvar av den här tävlingen, men jag är väldigt nöjd med ronden, säger Broberg till Challenge Tour. 
37-åringen har vunnit två gånger på DP World Tour och fyra gånger på Challenge Tour i karriären. 
Christopher Feldborg är näst bäste svensk på delad fjärde plats efter 66 slag, fyra under par, första dagen. 

LET ACCESS SERIES

Rose Ladies Open. Alice Götbring är bästa svenska efter första ronden på The Melbourne Club At Brocket Hall i England. Götbring gick runt på 71 slag, ett under par, och är en av tolv spelare som delar sjätte plats. Ellen Hutchinson-Kay och Ebba Hellman är båda på 25:e plats efter 73 slag, ett över par. 

LEGENDS TOUR

WCM Legends Open de France. Michael Jonzon är bäste svensk efter första ronden på Golf de Saint-Cloud i Frankrike. Jonzon gick runt på 67 slag, fyra under par och är fyra slag från ledande engelsmannen Greg Owen.
Joakim Haeggman är delad sjua efter 68 slag, tre under par, och Niclas Fasth är delad tia efter 69 slag, två under par. 


Text: Svensk Golf • 2023-09-08
TournyttToursvepetKristoffer BrobergLinnea StrömTournyttToursvepet
Rulla till toppen