Ingrid Lindblad inför förra veckans AIG Women's Open. Foto: Christer Höglund

Amatörgolf

Ingrid Lindblad får prestigefyllt pris

Världsettan bland amatörer tilldelas Mark H McCormack Medal och får plats i kommande majors.

Text: Olof Åsgård • 2023-08-16 Uppdaterad 2023-08-16

Ingrid Lindblad, 23, toppar World Amateur Golf Ranking. Hon tog över förstaplatsen i juni när dåvarande världsettan Rose Zhang, USA, blev proffs.
Under onsdagen tilldelades Lindblad Mark H McCormack Medal som ges till den som leder världsrankingen. Hon blir den första svenska spelaren att få den här utmärkelsen. Till priset kommer startplatser i 2024 års U.S. Women’s Open och AIG Women’s Open. 
– Det är en ära att få den här medaljen. Ser jag tillbaka på tidigare mottagare och vad de har åstadkommit och att bli en del av den listan. Jag känner mig hedrad att få den här utmärkelsen och ser den som ett kvitto på allt hårt arbete jag har lagt ner, säger Lindblad i ett pressmeddelande. 

Lindblad spelar collegegolf på Louisiana State University och kommer till hösten börja sitt femte år. Hon har elva individuella collegesegrar, vann European Ladies Amateur 2021, har spelat sex majors som amatör (delad 11 i U.S. Women’s Open 2022) och har varit med och vunnit Lag-EM för Flickor och Damer.

Det är R&A och USGA som ger ut priset och även arrangerar AIG Women’s Open respektive U.S. Women’s Open.
– Ingrid har presterat på en konsekvent hög nivå under en lång tid och hennes resultat visar att hon är en värdig mottagare, säger Professor Steve Otto vid R&A.
– Ingrid har blivit en kraft i amatörvärlden och det är tydligt att hennes hårda arbete, engagemang och passion för det här spelet lönar sig, säger John Bodenhamer vid USGA.     


Text: Olof Åsgård • 2023-08-16
TournyttAmatörgolfIngrid LindbladR&ATournyttUSGAWAGR
Scroll to Top