Caroline Hedwall hade en härlig första dag på Walton Heath. Foto: Christer Höglund

AIG Women's Open

Hedwall: ”Bara att köra på”

Caroline Hedwall har fått en lovande start i AIG Women's Open.

Text: Roger Andersson • 2023-08-10 Uppdaterad 2023-08-10

SURREY. För tio år sedan var Caroline Hedwall i sitt livs form när hon blev den första spelaren att vinna samtliga matcher i Solheim Cup. Nu har hon hittat både ”hem”, formen och trivs med livet. I september spelas Solheim Cup. Troligtvis med Carro som kapten Suzann Pettersens wild card.
– Klart det vore kul att få spela Solheim Cup igen, men det går inte att fokusera på det. Det är bara att låta klubborna tala och så får vi se vad som händer, säger Hedwall efter första dagens spel av AIG Women’s Open på Walton Heath utanför London.

71 slag, ett under par, i skrivande stund bästa svenska spelare på delad 14:e plats. OK?
– Ja, absolut. Jag är nöjd med dagen även om det finns slag som irriterar. Exempelvis klockren järnfyra på nian, så lägger sig vinden och jag blir lång. Eller 17:e där vinden vänder mitt i slaget.

Du valde ju i pandemitider att komma hem till Sverige och spel på LET istället för i USA. Känns det som rätt val?
– Jag trivs väldigt bra med att spela på LET och älskar Sverige. Sedan hade det väl varit kul att åka över och spela några tävlingar på LPGA, men det funkar ju inte riktigt. Jag gick på collage i USA och delade sedan hus med Karin Sjödin men var väl där tre veckor på 1,5 år och trivdes aldrig riktigt i USA. Spelade några tävlingar 2021 men kände inte att det var kul, trots full status. Jag är också 34 år så kanske vill ha lite annat i livet.

Så hur ser taktiken ut fredag?
– Banan spelas ju lite längre än normalt, mest för att det är mjuka fairways. Det blir många långa slag. Det ska blåsa mindre och jag startar 07.00, går väl upp 04.00 typ. Jag är ingen morgonmänniska men det är bara att köra på.

Grant och Pettersson hoppas på bättre spel på fredagen

Linn Grant var frustrerad över spelet, men har ändå häng. 73 slag idag.
– Lite frustrerande, lite förvånad över att vinden var så kraftig, slog några slarviga wedgar, och tvingades spela för att rädda par istället för att gå för birdies. Förhoppningsvis bättre i morgon.

Lisa Pettersson fick en lysande start i sin majordebut, två under par och delad ledning efter sex hål. Men sedan började några drivar leta sig ut i ljungen och rundan avslutades tyvärr med en dubbelbogey för 76 slag.
– Stabil inledning, träffade fairways och puttade bra. Släppte ut några drivar som kostade, annars ok dag. Kul att spela, jag var supernervös på första hålet, men sedan släppte det. Bara att tuta och köra i morgon.

Maja Stark fick en trist avslutning på sin öppningsrond där hon treputtade 17:e hålet och missade en putt för birdie på sista hålet och slutade på par, 72 slag.

AIG Women’s Open rond 1:

1. Ally Ewing, USA, -4

D19. Caroline Hedwall, -1
D33. Anna Nordqvist, E
D33. Maja Stark, E
D60. Linn Grant, +1
D60. Linnea Ström, +1
D60. Johanna Gustavsson, +1
D114. Ingrid Lindblad, +4
D114. Lisa Pettersson, +4
D114. Madelene Sagström, +4

AKTUELL LEDARTAVLA


Text: Roger Andersson • 2023-08-10
TournyttAIG Women's OpenCaroline HedwallLinn GrantLisa PetterssonMaja StarkTournyttWalton Heath
Scroll to Top