Många formstarka svenskor i veckans majortävling. Foto: Getty Images

KPMG Women's PGA Championship

Svenskorna som spelar veckans major

Information om de åtta svenska spelarna i KPMG Women's Championship.

Text: Olof Åsgård • 2023-06-20 Uppdaterad 2023-06-20

Det är dags för årets andra major för damer – KPMG Women’s PGA Championship. Åtta svenskor är kvalificerade för majorn – Anna Nordqvist, Pernilla Lindberg, Maja Stark, Linn Grant, Madelene Sagström, Linnea Ström, Daniela Holmqvist och Frida Kinhult.

Spelplats är Baltusrol Golf Club (Lower Course) i Springfield, New Jersey. Banan mäter 6 246 meter, par 72.

V Sport Golf och Viaplay sänder med start torsdag klockan 17.00. Här hittar du alla TV-tider!

Svenskorna som spelar:

Anna Nordqvist

Ålder: 36 år
Världsranking: 42
Kvalificering: Tidigare mästarinna (2009)

Den trefaldiga majorvinnaren gör sin 15:e start i Women’s PGA Championship. I debuten 2009 blev det seger och hon har ytterligare fyra topp 10-placeringar. I år har Nordqvist spelat tio tävlingar på LPGA och har två topp 10-placeringar.

Pernilla Lindberg

Ålder: 36
Världsranking: 257
Kvalificering: Tidigare majorvinnare (ANA Inspiration 2018)

Segern i ANA Inspiration 2018 (nuvarande Chevron Championship) ger Lindberg en startplats i veckans major. 36-åringen har spelat nio LPGA-tävlingar i år och har en 23:e plats som bästa resultat. Lindberg gör sin 14:e start och har varit 18:e som bäst.

Maja Stark

Ålder: 23
Världsranking: 32
Kvalificering: Vinnare på LPGA

Segern i LPGA-tävlingen ISPS Handa World Invitational förra året ger Stark en plats i majorn. Sett till världsrankingen är hon Sveriges tredje bästa spelare och hon har samlat ihop till tre topp 10-placeringar, varav en andraplats, på elva starter den här säsongen. Stark gjorde majordebut som amatör i U.S. Women’s Open 2020 men det här blir hennes första start i KPMG Women’s PGA Championship.

Linn Grant

Ålder: 24
Världsranking: 22
Kvalificering: Vinnare av Race to Costa del Sol 2022 (Ladies European Tours säsongsranking)

Sveriges bäst rankade spelare. Har vunnit fem gånger på Ladies European Tour, varav en gång den här säsongen. Grant gör sin första start i den här majorn och har en tredjeplats som bästa resultat på endast fyra LPGA-starter den här säsongen.

Madelene Sagström

Ålder: 30
Världsranking: 28
Kvalificering: Plats på världsrankingen

Madelene Sagström är näst bästa svenska sett till världsrankingen. Hon har vunnit en gång på LPGA (Gainbridge LPGA at Boca Rio 2020) och den här säsongen har det blivit en topp 10-placering på nio starter. I KPMG Women’s PGA Championship har hon en 11:e plats som bäst på sex försök.

Linnea Ström

Ålder: 26
Världsranking: 219
Kvalificering: Säsongsranking

Ström är 59:a på LPGA:s säsongsranking Race to CME Globe. Hon har en fjärdeplats som bästa resultat på nio LPGA-starter i år. För Ström blir det här fjärde starten i KPMG Women’s PGA Championship. Hon har som bäst slutat på 65:e plats.

Daniela Holmqvist

Ålder: 35
Världsranking: 310
Kvalificering: Säsongsranking

Holmqvist är 68:a på LPGA:s säsongsranking Race to CME Globe. Hon stod för personbästa i början av juni när hon slutade delad fyra i ShopRite LPGA Classic. Det blir hennes femte start i majorn och hon har som bäst slutat på 27:e plats.

Frida Kinhult

Ålder: 23
Världsranking: 157
Kvalificering: Säsongsranking

Kinhult är 93:a på LPGA:s säsongsranking Race to CME Globe. Den här säsongen har hon stått för flera låga rondscorer men haft svårt att hålla samma höga nivå på spelet genom hela tävlingarna. Hon har på tolv LPGA-starter slutat 23:a som bäst.

HÄR HITTAR DU VECKANS LEDARTAVLOR


Text: Olof Åsgård • 2023-06-20
TournyttAnna NordqvistDaniela HolmqvistFrida KinhultKPMG Women's PGA ChampionshipLinn GrantLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmMaja StarkPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen