Phil Mickelson slutade delad tvåa efter sin bästa avslutningsrond någonsin i The Masters, 65 slag // Foto: Getty Images

The Masters

Mickelson tvåa efter magisk slutspurt – bara fyra slag bakom Rahm

Gjorde sin bästa avslutningsrond någonsin på Augusta National.

Text: Martin Strömberg • 2023-04-09 Uppdaterad 2023-04-10

Han har bara varit topp tio i en LIV-tävling på tio starter. Men när nu 52-åriga Phil Mickelson kommer till Augusta National händer någonting. Vid sidan av sina tre segrar (2004, 2006, 2010) har han hela 16 topp tio-placeringar i The Masters. Andraplatsen i år var hans andra i tävlingen och han har dessutom fem tredjeplatser.

– Jag har spelat bra och jag har skjutit låga scorer hemma, men när jag har tävlat har jag inte varit närvarande och tappat fokus och därför tappat slag på slarv ungefär som jag gjorde i torsdags, sa Mickelson efter sin avslutningsrond, som var den bästa slutrond han någonsin gjort i The Masters i sin 30:e start.

Inför slutronden låg Mickelson ett under par och hela elva slag bakom ledande Brooks Koepka. Men tillsammans med spelpartnern Jordan Spieth var Mickelson sista rondens stora behållning och de närmade sig hela tiden tätspelarna. Duon gjorde 17 birdies tillsammans och Mickelsons 65-rond tog honom till åtta under par och hela vägen upp till andraplatsen, som han delade med Brooks Koepka. Spieth hade ett slag sämre och delade fjärdeplatsen.

– Jag hade så kul på banan idag och att lyckas slå slagen under press och att hålla mig avslappnad och lugn hela vägen betyder mycket för mig. Det här bekräftar vad jag har känt att jag hela tiden varit nära riktigt bra resultat och det är en stor ära och ynnest att få komma hit och spela. Förhoppningsvis kan detta vara något att bygga vidare på för mig resten av säsongen.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-04-09
TournyttAugusta NationalJordan SpiethPhil MickelsonThe MastersTournytt
Rulla till toppen