Sam Burns vann sista upplagan av WGC Matcha Play på Austin CC // Foto: Getty Images

Burns överlägsen i historiens sista WGC Dell Match Play

Gjorde sju birdies på nio hål i finalen.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-27 Uppdaterad 2023-03-27

Sam Burns imponerade stort när han vann det historiska sista WGC Dell Match Play. I söndagens semifinal vände han underläge mot världsettan Scottie Scheffler till seger på det tredje extrahålet. På det andra extrahålet missade Scheffler en putt för seger från drygt en meter innan Burns rullade i en putt från fem meter för seger på nästa hål. I den andra semifinalen lyckades Cameron Young vända mot världstrean Rory McIlroy genom att vinna sista hålet för att matchen till särspel och sedan avgöra på första extrahålet. Det som under nästan hela dagen såg ut att bli en drömfinal mellan Scheffler och McIlroy blev istället en final mellan Burns och Young.

I finalen var Young helt chanslös mot en Sam Burns som spelade som i trans. Burns gjorde sju birdies under nio hål och vände ett tidigt underläge till seger med förkrossande 6/5. Segern var Burns totalt femte på PGA Tour. Han vann sin första titel i Valspar Championship 2021 och vann samma tävling också 2022. Han har dessutom vunnit Sanderson Farms 2021 och Charles Schwab Challenge 2022.

Segern var värd 3.5 miljoner dollar för Burns, som dessutom troligen blir den sista spelare som vinner WGC Match Play, detta var med stor sannolikhet den sista upplagan av tävlingen som spelades för första gången 1999.

I matchen om tredje pris vann McIlroy över Scottie Scheffler med 2/1.


Golfskolan – se våra instruktionsfilmer:Text: Martin Strömberg • 2023-03-27
TournyttCameron YoungRory McIlroySam BurnsScottie SchefflerTournyttWGC Dell Technologies Match Play
Rulla till toppen