Titelförsvararen Cameron Smith kanske dyker upp i publikleden under veckans The Players Championship i Florida // Foto: Getty Images

Regerande mästaren: ”Kanske går ut och kollar som vanlig åskådare”

Ettan, tvåan och trean från fjolårets upplaga saknas på TPC Sawgrass.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-07 Uppdaterad 2023-03-07

På torsdag är det dags för en av de riktigt stora tävlingarna på PGA Tour, The Players Championship på TPC Sawgrass, att inledas.

Årets upplaga skiljer sig dock från de flesta eftersom den regerande mästaren inte finns på plats för att försvara segern. Eller, Cameron Smith finns på plats, han bor i området, men han kommer inte att spela eftersom spelare som lämnat för LIV Golf Invitational Series är avstängda från spel på PGA Tour. Smith är däremot inte helt främmande för att ta sig ut på banan för att kika lite på årets tävling, men han är samtidigt osäker på hur han skulle tas emot.

– Jag kommer definitivt att kolla på TV, det är en fantastisk tävling och jag har vuxit upp med att titta på den hela min uppväxt. Jag bor ju här i området och jag är lite osäker på hur det skulle tas emot, men det kanske vore kul att gå ut på banan och kolla lite utanför repen som vanlig åskådare.

Det är fjärde gången i The Players historia som den regerande mästaren inte finns med i startfältet, senast var Tiger Woods, som missade 2014-års upplaga på grund av skada.

Som om det inte vore nog att titelförsvararen Smith är borta från årets upplaga, så är faktiskt både tvåan från ifjol, indiern Anirban Lahiri, och trean, engelsmannen Paul Casey, också frånvarande. Båda har precis som Smith anslutit till LIV Golf.

Jared Rice, som är VD för The Players Championship, kommenterade Smiths frånvaro för Golf Digest.

– Han är en tidigare segrare och historien talar för sig själv, men tävlingen 2023 handlar om de spelare som är här.

LIV Golf Invitational Series spelar sin andra tävling för året i Tucson på The Gallery nästa vecka mellan 17-19 mars.Text: Martin Strömberg • 2023-03-07
TournyttAnirban LahiriCameron SmithPaul CaseyThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Rulla till toppen