LIV Golf Invitational Series menar att PGA Tour alltmer efterapar deras koncept i och med sina planerade förändringar // Foto: Getty Images

LIV Golf pikar PGA Tour: ”Välkomna till framtiden”

Utbrytartouren menar att PGA Tour imiterar deras koncept efter senaste förändringen.

Text: Martin Strömberg • 2023-03-03 Uppdaterad 2023-03-03

I veckan meddelade PGA Tour att man under nästa säsong kommer att spela fler tävlingar med begränsade startfält. Man kommer att ha mellan 70-80 spelare istället för 156 som har varit standarden för de flesta tävlingarna under många år. Man kommer dessutom att slopa kvalgränsen i dessa Designated Events, eller upphöjda tävlingar, som också har högre prissumma. I år finns tolv upphöjda tävlingar på spelschemat, bland annat veckans Arnold Palmer Invitational. Nästa år planeras åtta speciella utvalda tävlingar, utöver fyra majors, The Players Championship och tre slutspelstävlingar, men det är ännu inte klart vilka det blir. De kommer dock fortfarande att spelas över 72 hål.

Svaret från LIV Golf efter PGA Tours förändringar kom snabbt och man antyder i en tweet att PGA Tour imiterat deras format.

Flera LIV-spelare kommenterade också PGA Tours nya satsning på minskade startfält och slopade kvalgränser. Bland andra engelsmannen Ian Poulter.

Rory McIlroy, som sitter i spelarrådet på PGA Tour, är positiv och tror inte att det kommer leda till en stängd del av touren som är svår att slå sig in på.
– Jag tycker att det gör touren mer konkurrenskraftig och jag är för att belöna bra spel. Jag tycker att det är ett rättvist upplägg. Det finns sätt att spela sig in i dessa startfält där syftet är att få ihop de bästa med de hetaste spelarna. Om du spelar bra i två-tre veckor så kommer du in i Designated Events och om du fortsätter spela bra så kommer du stanna kvar, säger McIlroy till PGA Tour.Text: Martin Strömberg • 2023-03-03
TournyttLIV Golf Invitational SeriesPGA TourRory McIlroyTournytt
Rulla till toppen